Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Diagnostyka silnika
Autor Wiadomość
wicha 

Mój samochód:: 318i E-36
Wysłany: 2 Grudzień 06, 18:06   Diagnostyka silnika

Ile kosztuje podpięcie do kompa i sprawdzenie silnika .

beryl 

Mój samochód:: 1,8 E30 M40
Wysłany: 3 Grudzień 06, 02:52   

Dołącze się do tematu. Co można sprawdzić po podpieciu silnika M40 do kompa. Czy można sprawdzić np. wskazania czujników temeratury i napięcie silnika krokowego?
wicha napisał/a:
Ile kosztuje podpięcie do kompa i sprawdzenie silnika .

słyszałem, że coś koło 100

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Mój samochód:: E30 323 '84
Wysłany: 3 Grudzień 06, 10:33   

interface-m można sprawdzić wszystkie sygnały dochodzące do kompa, czyli wszystkie czujniki, przepływkę, przepustnicę............

Toots 
BMW-wszystko jasne

Mój samochód:: BMW e30 318i coupe
Wysłany: 3 Grudzień 06, 10:44   

I ja sie dolacze do tematu :D
Bo podpiecie to jest moje ostatnie wyjscie.
Czy po podpieciu silnika pod kompa wykaze mi bledy :?: tzn. czy wykryje przyczyne dlaczego samochod nie jezdzi na benzynie :?: Bo kupilem pompe paliwa ale efekty sa takie same jak wczesniej :cry:
A co do ceny to zalezy od firmy ktora sie tym zajmuje. Ja slyszalem ze nawet 200pln sobie wolaja :twisted: Podkreslam ze tlyko slyszalem ale w tygodniu sie przejade dowiedziec.

bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 4 Grudzień 06, 09:35   

Na allegro widziałem aukcje z interfacem do diagnostyki - może by tak zrzucić się i nabyć drogą kupna.... też chętnie zerknę co tam w trawie piszczy.

A co do błędów zczytanych z kompa - pokaże Ci kod błędu - a TY lub mechanik będziecie musieli sprawdzić czego on dotyczy :wink:

Jay 

Mój samochód:: Bmw E36 318is Coupe
Wysłany: 4 Grudzień 06, 11:52   

Komputerową diagnostyke silnika można zrobić w warsztacie B&W A.Broszko przy ulicy Armii Krajowej.Warto to zrobić bo naprawde można sie sporo dowiedzieć na temat samochodu.Ja ostatnio podpinalem samochod do kompa przy diagnozowaniu usterki sondy lambda.Koszt to chyba 100zł.Natomiast jesli chodzi o te interfejsy z allegro to nie polecam.Bylem w Krakowie w firmie ktora je sprzedaje.Powiedzieli,ze te tansze albo dzialaja albo i nie, wiec trzeba kupic drozszy za jakies 250 zł . Do tego przejsciowka do laptopa za jakies 150 zł.A i tak wszystkiego nie pokazuje.

Odpowiedz do tematu