Swoja drogą kupowanie M3ki to zawsze ryzyko , trafic na nie poobijaną wersje to jak
6tka w totka , takiego auta nikt nie kupuje do emeryckiej jazdy wiec trzeba brac
poprawke ze swoje juz wycierpiała w 10 letnim zywocie
Ale cena dosc niska , tylko nie wiadomo w jakim to jest stanie , ceny w niemcowie
sa sporo wyzsze bo za 94-95 trzeba zapłacic kolo 8tys Euro , francja zawsze byla
tansza ale 3tys róznicy jest z deka zastanawiajace , bo lampy + gril i troche lakieru
nie kosztuje az tyle
witam,
problemem m3 nie jest spalanie , wiadomo ze duzo pali, ale ceny i dostepnosc czesci.
Zadna czesc mechaniczna nie pasuje od zwyklej e36 a w katalogach z czesciami nie ma wogole m3, wszedzie pisze z wylaczeniem M3, wiec pozostaje serwis, a to juz droga sprawa.
_________________ Nie nosze dresów...specjalnie.... niedam "im wszystkim" satysfakcji
witam,
problemem m3 nie jest spalanie , wiadomo ze duzo pali, ale ceny i dostepnosc czesci.
Zadna czesc mechaniczna nie pasuje od zwyklej e36 a w katalogach z czesciami nie ma wogole m3, wszedzie pisze z wylaczeniem M3, wiec pozostaje serwis, a to juz droga sprawa.
kolega ma m3 e36 rejestracja d1 bonzo... niebieski metallic coupe i powiem wam jedno...autko zapier dala przeokrutnie ale z czesciami masakra.. mowi ze min mu pali po miescie 16 a jak jest kat to i 30.... czescisa mega drogie wiec jezeli chcesz sie przesiasc na e36 to kup 325 na vanosie.. tez bedziesz zadowolony ...a czesci bardziej dostepne pozdrowka
_________________ <<<<<<<<<<<<< www.degeneracja.pl >>>>>>>>>>>>>
Skupuje stare oryginalne katalizatory diesel ,benzyna ...info pod numerem 790850860 lub 507477928 lub pw
M3... Jakby mnie było stac to wciągnąłbym ją nawet nosem!A z tym twoim wstawianiem 3.5 do E30 to wiesz...Znajdziesz silnik,potem skrzynie,pózniej to dopasuj,podłacz instalację,okaże sie ze coś nie gra,znajdż most,dopasuj wał...itd,a w finale sprawy auto może wylądować w auto giełdzie(E30,3.5,tylko silnik włożyć )Ja bym się w to nie pchał...
M3... Jakby mnie było stac to wciągnąłbym ją nawet nosem!A z tym twoim wstawianiem 3.5 do E30 to wiesz...Znajdziesz silnik,potem skrzynie,pózniej to dopasuj,podłacz instalację,okaże sie ze coś nie gra,znajdż most,dopasuj wał...itd,a w finale sprawy auto może wylądować w auto giełdzie(E30,3.5,tylko silnik włożyć )Ja bym się w to nie pchał...
Jesli sie to zrobi pozadie i wlozy troche kasy to wszysko da sie zrobic ym bardziej ze alpina chyba wkladala do e-30 3,5 litra.
Jeden koles (Alexiej) wsadzil do rekina e21 m30b35 i auto ma sie dobrze ale ksozt takiej profesjonalnej przerobki to napewno kolo 15 tysiakow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum