Mój samochód:: Była e30 2.0 była e34 2.0 jest e34 2.5 12v swapowane na 3.5
Wysłany: 21 Marzec 08, 20:41
znajomy tez jezdzi na takim ustawieniu fotela ale oparcia nie siega! dla mnie jest to bardzo nie wygodne bo oparcie słuzy do opierania sie a nie wygladu! nie wiem jak tak mozna jezdzic! jak wsiadam w jego auto to jest koszmar bo plecy sie strasznie mecza sa zbyt mocno nadwyrezone!
Wysłany: 22 Marzec 08, 12:08 Re: Co sądzicie o ustawianiu foteli w taki sposób
bmw316i napisał/a:
jak w temacie, co sądzicie o takim ustawianiu foteli? jeździcie tak?
tak to można kimać w korku czytając gazetę... ale jeździć, to jakoś nie bardzo ja wolę fotel bliżej, oparcie normalnie, zagłówek też, tak, żeby mieć swobodny dostęp do kierownicy bez męczenia rąk, do pedałów bez męczenia nóg i do całej reszty bez gimnastykowania się.... no a po lewej lubię mieć szybę a nie słupek
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Mój samochód:: BMW e30 320I s4.10
Wiek: 32 Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 344 Skąd: Szkocja/Jelenia Góra
Wysłany: 22 Marzec 08, 21:46
Może delikatnie przesadzone, ale ja tak jeżdżę "prawie leżąc", a nauczył mnie tego starszy gość którego wiozłem do Łodzi: jako świeżo upieczony kierowca wsiadłem w mietka (bardzo wygodne autko) i moja pierwsza długa trasa Ustawiłem sobie oparcie niemal że w pionie i po przejechaniu 400km jak wysiadłem to wyglądałem jak chiński paragraf-nie mogłem się rozprostować Po tej przejażdżce zaproponował mi właśnie taką pozycję i po przejechaniu powrotnych 400km, stwierdziłem, że to jest to byłem wypoczęty Każdemu jednemu polecam właśnie taką próbę Pozdro
ja obecnie tak samo jezdze i mi jest bardzo wygodnie !! obecnie jezdze w pracy ciezarowka gdzie niestety nie da sie tak ulozyc fotelow poniewaz jest sciana za tylu i po 8-12 h jazdy w pozycji na wprost jestem polamamy mimo iz ciezarowki maja bardzo wygdne fotele !!
Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 29 Marzec 08, 08:51
ta pozycja jest dobra ale tylko na długie trasy bo kręgosłup sie nie męczy tzn. gdzyby oparcie było pionowo to przy nierównej drodze całe obciążenie górnej części ciała idzie na kręgosłup a jak sie leży na oparci w taki sposób jak na focie to kręgosłup mniej sie męczy i dlatego "sowa" byłes wypoczęty.
pozycja jak najbardziej ale nie na miasto (chyba że w korkach)
pozdro
_________________ Tylko odważnym dana jest godna śmierć
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 29 Marzec 08, 15:32
Na pewno nie do szybkiej sportowej jazdy. Kiedyś troche śmigałem na popularkach (8lat temu jak miałem kaszlaka) i napatrzyłem się na kierowców rajdowych - siedzą blisko kierownicy,niemal w pionie oparcie,ręce nieco zgięte w łokciach,wtedy mają kontrole nad autem. Jakby się położyli jak na tej fotce to pewnie na pierwszym OS-ie by zasnęli
nie dajcie spokoj takie ustawienie foteli to duze ograniczenie ruchow i widocznosci... nie nadaje sie na jazde po miescie a na trasie napewno nie az pod takim katem... kiedys widzialam "kozaka" ktory tak sie wozil nie powiem fajna beja ale kierowcy prawie nie bylo widac chyba calkiem lerzal w tym samochodzie mi nic do tego ale zarzucilo go na zakrecie i wpadl na lewy pas... mial szczescie ze kierowca z na przeciwka zdazyl go wyminac bo po kozackiej buni nic by nie zostalo... jechalam za nim wiec przez jego glupote mi tez moglo sie cos stac... nie polecam
Witka po co takie pytania ,każdy ustawia fotel tak jak mu wygodnie . Poprawiłbyś se te pokrowce na fotelach bo paskudnie wyglądają i będą gniotły w plecy i nie będzie ci wygodnie
"Wielu można starcić kolegów - przez moc i tylni napędzik... "
YontecK
Mój samochód:: BMW E30, M40 oraz E32, M30B35
Wiek: 24 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 29 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 2 Kwiecień 08, 10:32
dla mnie to pytanie nie ma wogole najmniejszego sensu.... ja ustawiam fotel tak zeby mi bylo wygodnie i komfortowo i mysle ze kazdy tak powinien robic bo wtedy mozna sie skupic na jezdzie a nie na np: bolacych plecach czy nogach czy chociazby karku....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum