Oczywiscie ze bylo 320iS , zreszta zerknijcie do rozpiski o modelach na stronie
głownej z tego co pamietam to chyba 150KM , silnik dosc oryginalny bardzo
zblizony do M3 , jesli masz okazje cos takiego kupic to prawdziwa perełka
bo bardzo mało takich aut mozna spotkac
320is: 2,0 l 4-cyl. (Wtrysk/S42), 192 KM (141 kW), na rynek włoski ("Italian-M3"), 225 km/h (1989-1990, 3.747 szt.)
Jak widac bylo dosc mało sztuk zrobionych wiec prawdziwa perła , generalnie wszystko
poszło na włochy taka troche słabsza wersja M3 znana jako włoski-Mpower
jesli chodzi o moc to tez sie troche pomyliłem bo ma 192KM
Dzięki kolego za porade. Wkrótce pokaże jej zdjęcia. Jedno jest w awatarze. A reszte będe robił w przyszłym tygodniu.
To gratuluje posiadania takiej maszynki
Takie pytanie czy ten Pleszew co masz wpisane w profilu to ten 80-90km od wrocka ?
jesli dobrze pamietam to tam gosc ma niezła składnice czesci do E30tek w takich
hangarach
Tak to jest tu. Tego gościa znam osobiście. Dzięki. Pozdrawiam
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 24 Styczeń 06, 22:11
Pierwszy raz widze jestem zdziwiony lekko ciekawe auto....
Silnik musi mieć fają charakterytyke, patrząc w dane, wysoko się kręci.
Dla kierowców ze sportowym zacięciem
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
Mam jeszcze jedno pytanko. Mam do nie j założony gaz i na nim jeździ tak jak powinien, a nie wiem co jest jak przełącze na bendzyne, bo jak mu trochę nadusze to tak trochę się dławi nie wiecie może od czego to zależy
Jesli chodzi o gaz to najlepiej poczekaj na NiCKOS'a albo RumunM5 oni sa duzo bardziej
w tematach gazowniczych oblatani wiec pewnie beda znali odpowiedz
Ja mam troche wątpliwosc co do tego silnika , pokrywa klawiszy jest czyms zabudowana
(wyglada a'la porsche) korek oleju tez jest inny , dziwny jest tez kolektor zupełnie
inny niz w oryginale , byc moze ze musial zostac wymieniony przez tą instalacje
gazową ale trudno powiedziec , wydaje mi sie ze warto by bylo odszukac historie tego
auta po VINie byc moze to jakas tuningowana wersja 320IS
UPDATE : Moze byc tez taka opcja ze ktos poprostu przerobił ten silnik na 2.0 z 1.8iS
tzn cylindry zostaly rozwiercone i zmienione tłoki itp i z racji tego został wprowadzony
odpowiedni zapis do dokumentów o innej pojemnosci niz do tej pory , tak po
wygladzie to ten silnik przypomina mi raczej 318iS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum