Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
ASO jego mać
Autor Wiadomość
borsuk 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: e36 320 coupe
Wysłany: 17 Luty 08, 00:02   ASO jego mać

Po trzecim ataku na mój tylni zderzak w końcu postanowiłem zrobić z OC sprawcy w ASO, bezgotówkowo.
Oczywiście pzu uznało że zdeś do malowania a nie wymiany, potem aso przekonało ich że do
wymiany, potem mnie straszono że pzu każe zakładać zamienniki, potem okazało się że
m-zderzaków do coupe nie ma w PL i z niemiec trzeba ściągać, co oczywiście zajmuje lata.

Więc zanim ktoś skorzysta z ASO, upewnijcie się że mają części :/

Wyżalić się chciałem że auto oddane na "malowanie zderzaka" 6.01 nadal stoi w ASO i nadal
nie wiedzą kiedy dostanę z powrotem...

kaspri84 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 17 Luty 08, 01:59   

Szczerze wspolczuje. Niech to bedzie ku przestrodze dla innych.Pewnie jakbys nieskozystal z opcji bezgotowkowej to na dzien dzisiejszy nawet niepamietalbys o zajsciu.

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36
Wysłany: 17 Luty 08, 09:56   Re: ASO jego mać

borsuk napisał/a:
Po trzecim ataku na mój tylni zderzak w końcu postanowiłem zrobić z OC sprawcy w ASO, bezgotówkowo.
Oczywiście pzu uznało że zdeś do malowania a nie wymiany, potem aso przekonało ich że do
wymiany, potem mnie straszono że pzu każe zakładać zamienniki, potem okazało się że
m-zderzaków do coupe nie ma w PL i z niemiec trzeba ściągać, co oczywiście zajmuje lata.

Więc zanim ktoś skorzysta z ASO, upewnijcie się że mają części :/

Wyżalić się chciałem że auto oddane na "malowanie zderzaka" 6.01 nadal stoi w ASO i nadal

A mi w addacu wymienili przednią szybę, prysnęli porysowany prawy tylny błotnik, tylny pas.... ustawili ciężko domykające się drzwi... i zrobili zaprawkę od kamyka na masce.... i to wszystko w 5 dni....

W chipie z kolei w pół godzinki zlokalizowali i naprawili mi buczenie dziwne ;)

No ale co tam... naprawiaj w aso hehehehehe....

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

borsuk 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 17 Luty 08, 11:01   Re: ASO jego mać

SataN napisał/a:

A mi w addacu wymienili przednią szybę, prysnęli porysowany prawy tylny błotnik, tylny pas.... ustawili ciężko domykające się drzwi... i zrobili zaprawkę od kamyka na masce.... i to wszystko w 5 dni....

prawie jak w ASO :mrgreen:

czekaj - a co na tylnym pasie robiłeś?
Drzwi to dwie śrubki poluzować i ustawić bolec. Jeden kamyk i już zaprawka ?

dziqsek 
BMW beginner

Mój samochód:: E46 318i m43tu
Wysłany: 17 Luty 08, 12:23   

widocznie jechal "przepisowo" i stad ten kamol takie szkody wyrzadzil 8)

tazunio 

Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wysłany: 17 Luty 08, 12:59   

borsuk napisał/a:

W ASO kiedyś pracowałem (niestety nie BMW).
Serwis był ogólnie uważany za solidny, ale tylko z punktu widzenia klienta.

Burdello - tak bym to nazwał z perspektywy czasu...
Niedouczeni pracownicy prosto po szkole, zatrudniani tylko ze względu na to że są tańsi.
Zakładali "skafanderek" serwisu i wyglądali cacy.

A teraz dwie opowiastki ku przestrodze:

1 ---> z barku laku, młody mechanik (zielony) dostaje zlecenie na wymianę magistrali wtryskowej w Mezdzie Xedos. Wszystko ładnie pięknie wykręcił starą, pobrał z magazynu nową (coś około 5000 zł ;) ). Zabrał się za przykręcanie, ale zapomniał o jednej podkładce dystansującej. Zaczął dokręcać, magistrala pękła na dwie części. Odbiór auta następnego dnia... Młody mechanik wpadł na genialny pomysł i zawiózł "nową" część do spawania. Pięknie ładnie pospawaną magistralę włożył do auta, przykręcił tym razem z wszystkimi podkładkami. Auto o dziwo zapaliło, magistrala nie ciekła, klient zapłacił i był zadowolony... :P

2 ---> okresowy przegląd... wszystko wymienione... jazda próbna... dachowanie :)
Starszy Pan przychodzi po odbiór, kierownik wmawia Mu, że zabrakło kilku części i że auto będzie gotowe za maximum dwa dni, za ten poślizg gratis płyn do spryskiwaczy ;)

bmw_beer
http://www.forum.maxbimme...vt6714.htm#5490

SataN 
dark side

Wysłany: 18 Luty 08, 20:18   Re: ASO jego mać

borsuk napisał/a:
SataN napisał/a:

prawie jak w ASO :mrgreen:

czekaj - a co na tylnym pasie robiłeś?

Drzwi to dwie śrubki poluzować i ustawić bolec. Jeden kamyk i już zaprawka ?

prawie robi istotną różnicę, na pasie ? poprawiałem bo mi się nie podobał.... a kamień... powiedzmy, że pasowałby ci idealnie do oka ;] jeden by wystarczył :lol:

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

borsuk 
Przyjaciel Klubu

Wysłany: 18 Luty 08, 21:37   

Rozumiem że "pasował do oka" to określenie rozmiaru a nie określenie Twoich zamiarów
będące groźbą zagrożoną kodeksem blablabla :mrgreen: Mam spojlery na oczach - taki
m-pakiet powiedzmy.

No, dość głupot - historia ma ciąg dalszy :
Jak oddawałem auto do ASO podpisałem papierek że jeśli PZU nie płaci to ja mam płacić.
"Formalność" myślałem sobie, pani mnie zapewniała że owszem.

Otóż PZU się wycwaniło i pokrywa koszt części, ale jeśli są zamienniki, to maks co pokryje to
koszt zamiennika. ASO we wrocławiu nie montuje zamienników bo cytuję "...nie pasują otwory
montażowe". Więc oddaję auto do ASO, po półtora tygodnia dowiaduję się że owszem
wszystko ok, jednak to ja muszę pokryć różnicę w cenie między zamiennikiem a oryginałem!!!

Mam fuksa że różnica niewielka, jednak jeśli trafi was ktoś ubezpieczony w PZU to szykujcie
się na problemy

tu: uzyteczny link do FAQ rzecznika ubezpieczonych
Ostatnio zmieniony przez borsuk 19 Luty 08, 08:36, w całości zmieniany 1 raz  

SataN 
dark side

Wysłany: 21 Luty 08, 17:50   

borsuk napisał/a:
Rozumiem że "pasował do oka" to określenie rozmiaru a nie określenie Twoich zamiarów
będące groźbą zagrożoną kodeksem blablabla :mrgreen: Mam spojlery na oczach - taki
m-pakiet powiedzmy.

No, dość głupot - historia ma ciąg dalszy :
Jak oddawałem auto do ASO podpisałem papierek że jeśli PZU nie płaci to ja mam płacić.
"Formalność" myślałem sobie, pani mnie zapewniała że owszem.

Otóż PZU się wycwaniło i pokrywa koszt części, ale jeśli są zamienniki, to maks co pokryje to
koszt zamiennika. ASO we wrocławiu nie montuje zamienników bo cytuję "...nie pasują otwory
montażowe". Więc oddaję auto do ASO, po półtora tygodnia dowiaduję się że owszem
wszystko ok, jednak to ja muszę pokryć różnicę w cenie między zamiennikiem a oryginałem!!!

Mam fuksa że różnica niewielka, jednak jeśli trafi was ktoś ubezpieczony w PZU to szykujcie
się na problemy

tu: uzyteczny link do FAQ rzecznika ubezpieczonych

Ja? A gdzie tam... groźby to są karalne ;]

A co do oryginalnych części, to nie wiem, nie pierdzielę się zakładam oryginalne a jeśli zamienniki, to lepszej jakości od oryginałów ;)

Odpowiedz do tematu