Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 5 Luty 06, 10:31 520se 150ps czy to malo, za slabe?
Jezdze ta "basia" od roku i powiem szczerze ze ciezko jest nia zerwac gume.na skrecie latwiej pupa leci w bok, ale na prostym starcie strzela jak rakieta lecz nie zostawia gumy.ja wiem ze to wazy ale...a moze ja poprostu nie umiem.he he
co wy na to ?
Wysłany: 5 Luty 06, 10:33 Re: 520se 150ps czy to malo, za slabe?
tomski napisał/a:
Jezdze ta "basia" od roku i powiem szczerze ze ciezko jest nia zerwac gume.na skrecie latwiej pupa leci w bok, ale na prostym starcie strzela jak rakieta lecz nie zostawia gumy.ja wiem ze to wazy ale...a moze ja poprostu nie umiem.he he
co wy na to ?
z tego co pisałes poprzednio o felgach i oponach to zeby zostało cos na asfalcie to masz
chyba za szerokie kapcie , bo 150KM wystarczy zeby spokojnie przypalic opone przy
starcie
Wysłany: 5 Luty 06, 10:49 Re: 520se 150ps czy to malo, za slabe?
z tego co pisałes poprzednio o felgach i oponach to zeby zostało cos na asfalcie to masz
chyba za szerokie kapcie , bo 150KM wystarczy zeby spokojnie przypalic opone przy
starcie [/quote]
O nie.To ani na starych ani na nowych wiekszych nie moge?troche tak mi sie wydawalo,ale z drugiej strony myslalem ze 225 to normalny rozmiar dla takiego auta.ostatnio z nudow ogladalem na aukcji 5 tki z 2,5L=192ps.to by bylo lepsze. oraz 3jki e36.ale jak to ma moc to nie wiem.
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 5 Luty 06, 11:24
cięzkie jest i 150KM starcza zeby dynamicznie ruszyć z miejsca ale poszaleć to moze mniej Jeżdze czasami Omegą A 2.6 150KM to do 120kmh auto idzie przeciętnie
żadna rewellacja za to później jest juz szybka
Omega ma opony 215/40R16
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
Mój samochód:: BMW e28 520i 1984 rok
Wysłany: 5 Luty 06, 12:28
A czy to palenie gumy na starcie to jakis warunek uzytecznosci albo sprawnosci samochodu ?? Duzy wplyw na to czy spalisz i jak spalisz maja opony bo 150 konikow to zupelnie wystarczajace. u mnie jest 125KM i bez problemu z mocnego startu spali troszke kapcia ale nie licz na to ze ze 150KM i tej masy startujac bedziesz ciagnal kapcia niewiadomo ile i zostawial klebista chmure i kilku mtrowe slady . Dokonca nie kumam tego o co ci chodzi bo spalic kapcia to 2000 pojec i kazdy je rozumie na swoj sposob dlatego moze napisz dokladniej .
_________________ Ja sie bawie w PRL .
A Ty ?
------------------------------------------------------
Chlopaki Sa W Burdelach
Wysłany: 5 Luty 06, 12:41
REKIN-E28 napisał/a:
A czy to palenie gumy na starcie to jakis warunek uzytecznosci albo sprawnosci samochodu ?? Duzy wplyw na to czy spalisz i jak spalisz maja opony bo 150 konikow to zupelnie wystarczajace. u mnie jest 125KM i bez problemu z mocnego startu spali troszke kapcia ale nie licz na to ze ze 150KM i tej masy startujac bedziesz ciagnal kapcia niewiadomo ile i zostawial klebista chmure i kilku mtrowe slady . Dokonca nie kumam tego o co ci chodzi bo spalic kapcia to 2000 pojec i kazdy je rozumie na swoj sposob dlatego moze napisz dokladniej .
Oczywiscie ze to nie warunek.Lecz myslalem ze gdy bede chcial ruszyc "z piskiem opon" a nie palic gume stojac w miejscu,zrobi to bez problemu.mylilem sie wiec zadalem pytanie,bo nie wiem czy mam tak slaby silnik jak na to auto czy poprostu to tak juz jest.
Wysłany: 5 Luty 06, 14:38
Bob napisał/a:
a z jakich obrotów ruszasz?
mala przygazowka...nie wiem 3-4 tysiace.i powinno slizgac a tak nie jest.widocznie kolega mial racje duze kapcie i dlatego.jestem zielony w te klocki, ale sprzeglo lapie od polowy i dopiero rusza.to moze byc przyczyna?jak nie to trudno nie jest to warunek.ogolnie spisuje sie dobrze.
Osobiście uważam, że to brak umiejętoności kolegi, albo strach przed wyjącym silnikiem :>
Wprawdzie konkretnej gumy nie spaliłem bo i nie można 70konnym dieslem,ale bez problemu peugeot 405 kombi 1.9 D,70KM na kołach R15 195/60 darł kapcia .
Moja 102 KM i daje radę na oponach 195tkach
Wysłany: 6 Luty 06, 21:24
Hehehe mozliwe ze strach przed wyjacym silnikiem Ja tez mam te blokady z seri ze za bardzo wyje to nie chce przeginac z czasem pewnie idzie przywyknac
A Ty ?
Chlopaki Sa W Burdelach
Wysłany: 7 Luty 06, 21:56
Dobra, dzieki panowie zabieram sie do trenowania.he he
Napewno macie wszyscy po troche racji, wcale tego nie neguje.Moze porostu za duzo gralem w nfs ug i wyobrazalem sobie "odrzut rakietowy" na starcie z 1,5tonowego auta ze standardowym silnikem.Pozdrawiam
Wysłany: 10 Luty 06, 05:41
Hehe tak na marginesie odnosnie NFS-a to dalem kolesiowi sie przejechac moja bunia powiem tyle ze koles bez prawka i umiejetnosci oczywiscie jazda na parkingu . Wystartowal chyba z max obrotow az cisnienie oleju sie zapalilo :D:D Stwierdzil ze w NFS-ie tak ruszaja i jest bezproblemowo :D Tak to jest po grach a reflektory mojej buni zobaczyly wtedy chyba niebo poraz pierwszy z tej perspektywy
A Ty ?
Chlopaki Sa W Burdelach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum