Pojawi się w styczniu 2006 w Detroit. Bezpośredni konkurent Porsche 911 Carrera Cabrio to długo oczekiwany wariant "Zetki" z M-Power. Słowem BMW Z4 M Roadster
3,2-litrowy silnik o mocy 343 KM wytwarza 365 Nm. Jeden koń pociągnie zaledwie 4,1 kg auta, a to pozwala na osiągnięcie setki w pięć sekund. Pięć sekund potrzebuje też, by na czwórce rozpędzić auto z 60 do 100 km/h. Prędkość maksymalna - wiadomo - 250 km/h.
Z4 M Roadster będzie naprawdę M. Auto wyposażono w wyczynowy mechanizm różnicowy (szperę), która ma zapewnić lepsze przenoszenie mocy z gum na asfalt i więcej frajdy z jazdy. Wzmocniono też układ hamulcowy, którego tarcze będą podczas w deszczu automatycznie osuszane. Wnętrze ponuroczarne, choć dla ekscentryków dwie faktury skóry. Czarne cyferblaty, białe cyfry, czerwone wskazówki. Obrotomierz w zależności od temperatury oleju bardziej żółknie lub czerwieni się. Z przodu nadwozia drobna zmiana - chłodnica zanurkowała w głąb maski. Z tyłu chromowane organy czterorurowe i dyfuzor. Nowe są też światła przeciwmgielne i bardzo ładne lampy tylne.
Jak dla mnie zajbisty, wszytsko pasuje, bardzo sa fajne te tylnie klosze
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1071 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 30 Listopad 05, 15:31
patrzę s przodu i mówię cud, patrze na wnętrz i mówię cud, ale patrze na tył i mówie kupa nie podoba mi sie tylnia część nadwozia, klapa dziwnie wyprofilowana i lampy przypominają te z matiza. Ale to kwestia gustu. I ta cena...
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum