Wysłany: 10 Marzec 08, 21:10 po zamontowaniu wzmaka slysze silnik w tubie;/
witam jak w temacie mam calkiem spory problem w mojej e34. podlaczylem wzmacniacz do radia, plus od wzmaka do akumulatora i minus tez. kabel sygnalowy normalnie z radia do wzmacnicza i wszystko na koniec czinczem . okazalo sie ze po odpaleniu auta sysze silnik w tubie . zaczelem wiec kombinowac z kabelkami mase podpielem gdzie indziej(nie pomoglo), plus od wzmaka do rania(nie pomoglo). wkoncu kupilem porządne kable i czincze i podpielem raz jeszcze.... okazalo sie ze dalej to samo;/ dodam ze w poprzednim aucie tj. opel vectra mialem ten sam sprzet na tanich kabelkach i smigał jak złoto . jesli kto moze mi pomoc bardzo prosze o kontakt
czincze szly podloga z boku a zasilanie przez srodek(dziura na podlokietnik) ale co to zmienia jak ida? skoro w vektrze szly wszystkie przy kupie i bylo ok?? a na dodatek kabe byly kiepskiej jakosci i tak sie nie dzialo??
czincze szly podloga z boku a zasilanie przez srodek(dziura na podlokietnik) ale co to zmienia jak ida? skoro w vektrze szly wszystkie przy kupie i bylo ok?? a na dodatek kabe byly kiepskiej jakosci i tak sie nie dzialo??
Spoko nie upieram sie , u mnie miałem wlasnie taką akcje przy montażu , jak poukładałem
kable wszystko wróciło do normy
w jednym aucie miałem takie zakłócenia przez alternator w którym kończyły się szczotki. Jeżeli zakłócenia gwiżdżą razem ze wzrostem obrotów to tu szukaj przyczyny. Może kiepski wzmak i łapie wszystko z kabli.
PS w dwóch furach miałem kable wszystkie razem i żadnych zakłuceń
_________________ M40 też silnik, można go polubić?
mam to samo.... tylko ze w e34 slysze wycie na obrotach a w e30 tuba mi "strzela" przy wysokich... widzialem na alledrogo jakies filtry przeciwzakloceniowe....moze to pomoze
Ostatnio zmieniony przez stefek 10 Marzec 08, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
przyczyn może być wiele :
1. tak jak mordulec napisał- źle poprowadzone przewody (powinny być osobno )
2. najprawdopodobniej masz źle złapaną masę (nie dostaje dostatecznego prądu )
3. alternator robi zakłócenia...
jeżeli to Ci nie pomoże to jedz do sklepu Car Audio i kup FILTR ANTY ZAKłUCENIOWY NA KABEL SYGNAłOWY koszt to około 35-40 zł.
I będzie po sprawie
prawdopodobnie bede na spocie to cos pogrzebiemy chyba ze gdzies dorwie takie cudo i bolączki mina a i wlasnie jeszcze jedno apropo filtra..... kupic filtr na czincze czy na kable zasilajace??
Ostatnio zmieniony przez emilcb 12 Marzec 08, 11:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum