Dodam jeszcze, że najlepiej kable sygnałowe prowadzić nie w bliskim sąsiedztwie zasilających. Można zasilające poprowadzić tam gdzie Ci wygodnie i krócej natomiast sygnałowe drugim progiem. Kable zasilające z reguły są droższe i w instalacjach budżetowych (i nie tylko) dąży się do największej możliwej redukcji ich długości. Kable sygnałowe z przedziału tańszych są stosunkowo niedrogie (jak na ich długość).
_________________ Marcin 'meles' Borsuk
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
Mój samochód:: BMW 318
Wysłany: 21 Luty 07, 17:47
Jeszcze jest mozliwosc przeprwadzic kable przez puszke z bespiecznikami dziura prowadzi po kirownice. Podlaczalem tak halogeny tylko kabel przywiazujemy na drucik i przeciskamy w dół. ale lepszym miejscem na wzmacniacz tu bedzie chyba jednak strona pasazera. Tak jak kolega mowil pod akumulator... Pozdrawiam wszystkich
Mój samochód:: Obecnie E36 316i [atlantisblau]. Była E34 525 TDS Touring 1994
Wiek: 22 Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 182 Skąd: Kamienna Góra
Wysłany: 20 Marzec 07, 21:16
Co do kabelków i instalacji to ja ciagnalem je przy okazji prania tapicerki w srodku - wytargałem wszystko ze srodka lacznie z fotelami i puscilem kable pod dywanem do bagaznika Nie oszczedzalem na kablach bo wrzuciłem sygnalowke DIETZ'a i prądowe 20 mm tez z DIETZ'a. Nigdy nie zaluje na kablach bo nie ma co ukrywac - instalacje trzeba zrobic porzadnie z 2 wzgledow: bezpieczenstwa i czystosci brzmienia.
Spoko spoko ! Dasz rade sam.Potrzebna Ci bedzie druga osoba:) dak dla pociechy i lekkiej pomocy.
Odkrec schowek i wlasnie ta dziurka (ktora wywiercisz w gumie) przepuscisz kable z aku. Kilka dni temu robilem. I dalo rade:D 2 godzinki kilka piwek i bedzie gicio:)
Przewiercilem zeby byla dziurka zeby kable nie lezaly na golej blasze od karoserii,czyli zeby sie nie przecieraly. WYgodniej mi bylo odkrecic schowek i dostac sie tam,ale mozliwe ze bez schowka sie da
ja dzisiaj montowałem sprzęcik to kabel przepchałem pod akumulatorem miałem dziurkę i do schowka a stamtąd progiem od pasażera i wyjąłem oparcie od kanapy i na środku następna dziura do bagażnika tak poszedł kabelek zasilający. Sygnał puściłem od radia pod kierownica i drugim progiem przez kanapę i do bagażnika trochę rozbiórki jest ale warto bo kabelki ładnie pochowane i zaizolowane :)wszystko gra i bucy
maximus nie rozbierałem progów po prostu lekko podwarzyłem śrubokrętem i wcisnąłem kabel i próg go sam dociska tak że nie wychodzi i elegancko się tam chowa
U mnie sygnałowe idą tunelem środkowym,natomiast głośnikowe wraz z zasilaniem prawym progiem(do akumulatora za schowkiem).Sądzę,że kable Caliber są niezłym kompromisem między ceną i jakością.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum