Mozecie polecic jakiegos gps-a typu tomtom czy cos, ostatnio czytalem jakas recezje urzadzenia firmy Mapamap i jest niby najlepsza mapa polski do gps-a jaka wyszla. Ma ktos juz jakies doswiadczenia z takimi zabawkami bo przymiezam sie w przyszlosci do kupna.
Mój samochód:: BMW 7 (E38) + suprise silnika
Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 361 Skąd: Wrocław-Fabryczna
Wysłany: 18 Grudzień 06, 14:42
Osobiście polecam automapę xl 3.9.5 z aktualizacją miast po wrześniu (litera s).
Tomtom na polskę w wersji 6 jest minimalnie lepszy od wersji 5 ale daleko jeszcze trzeba ...
BMW Navi - coraz lepiej 30% pokrycia.
Wysłany: 18 Grudzień 06, 22:05
Szwedu jeżeli chcesz mieć nawigację w aucie to ja osobiścię radzę ci kupić pocketa z procesorem min. 400 + odbiornik GPS.
Na pocekta możesz wgrać automapę , tomtoma, marcopolo, destinator, Mobile Route 66.
Wchodząc zakup tomtom 910 wiążesz się z jednym oprogramowaniem.
Cena pocketa + odbiornik = 1400 zł
Co ważne w każdym kraju możesz używać alternatywnych programów nawigacyjnych. Oczywiście warto zaopatrzyć się w kartę co najmniej 1GB.
Wysłany: 19 Grudzień 06, 10:47
Albo to co mówi Kosa Nokia z symbianem i tomtoma wrzucić. Miałem okazję testować nokie 6600 z tomtom i jedynie co mnie wkurzało to że głos lektora był kiepski ale być może są uchwyty z wzmocnionym głosem tak jak w pockecie.
hmm ciekawe . napewno bardziej poreczne ale jak to w samochodzie, nic nie dicac chyba ze na kierownice to zalorzyc
olejus napisał/a:
Szwedu jeżeli chcesz mieć nawigację w aucie to ja osobiścię radzę ci kupić pocketa z procesorem min. 400 + odbiornik GPS.
Na pocekta możesz wgrać automapę , tomtoma, marcopolo, destinator, Mobile Route 66.
Wchodząc zakup tomtom 910 wiążesz się z jednym oprogramowaniem.
Cena pocketa + odbiornik = 1400 zł - mapy gratis od olejusa.
Co ważne w każdym kraju możesz używać alternatywnych programów nawigacyjnych. Oczywiście warto zaopatrzyć się w kartę co najmniej 1GB.
Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wiek: 29 Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 681 Skąd: WROCLAW/ RADWANICE
Wysłany: 19 Grudzień 06, 18:04
ale po co mi inne oprogramowanie skoro w mojej navi mam wszystko co potrzeba a aktualizacje map i wszystkiego są za free tylko musze sobie dokupic tcma i pelny wypas a poza tym mam glosowe wybieranie adresow i telefonow mape z fotoradarami bez kombinacji zadnych wpinam tylko do laptopa i wszystko sie samo robi tylko musze cos wymyslic zeby filmy odtwarzala
Wysłany: 19 Grudzień 06, 18:36
Cytat:
ale po co mi inne oprogramowanie skoro w mojej navi mam wszystko co potrzeba a aktualizacje map i wszystkiego są za free tylko musze sobie dokupic tcma i pelny wypas a poza tym mam glosowe wybieranie adresow i telefonow mape z fotoradarami bez kombinacji zadnych wpinam tylko do laptopa i wszystko sie samo robi tylko musze cos wymyslic zeby filmy odtwarzala
Cały widz polega na tym, że w każdym systemie znajdziesz wszystko co potrzeba, ale żaden system nie jest doskonały stąd powstają alternatywne systemy regionalne nawigacji. Pierwszy lepszy przypadek to np. zakopane lub tereny górskie szwajcari czy austri. Mając pocketa możesz przed wyjazdem dobrać odpowiednie oprogramowanie z kaazy czy z edonkeya oczywiście należy siedziec w tym temacie aby wiedziec co i jak.
Dodatkowo na pockecie odtwarzasz sobie filmy
Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wiek: 29 Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 681 Skąd: WROCLAW/ RADWANICE
Wysłany: 19 Grudzień 06, 22:42
TOM TOMA TEZ WSADZE DO KIESZENI BO MAM TAKA W KURTCE NA GOGLE NARCIARSKIE A Z TYM DOGRYWANIEM TO NIE POTRZEBUJE WYMIENIAC CZY COS W TYM STYLU BO MAM 20GB PAMIECI PO AKTUALIZACJACH NA DZIENDOBRY POZOSTALO MI 15GB WIEC CHYBA TE MAPY SA CIAGLE AKTUALIZOWANE DZISIAJ ZNOWU MI COS ZAKTUALIZOWALO
[ Dodano: 19 Grudzień 06, 22:42 ]
I MAM LADNY POKROWIEC I OD CHUUUU AKCESORII
Wysłany: 20 Grudzień 06, 09:29
Jak to mówią to i łopatę do kieszeni zmieści haha
Wracając jeszcze do samej nawigacji. Warto zadać sobie pytanie gdzie ona ma służyć (POLSKA , EUROPA , WSCHÓD).
Na wschód proponuje C-eMap dla PDA lub laptop.
POLSKA - automapa - PDA , lamptop.
Europa - tomtom - PDA, NOKIA, TOMTOM.
[ Dodano: 9 Lipiec 07, 09:31 ]
Wyszła już fajna wersja map do mk1 w zwyż (wersje CD) firmy Navteq - polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum