Witam wszystkich.
Wymieniałem sobie wczoraj prawe drzwi w BME E36 compact.
Wszystko poszło ok no i przyszło ustawianie-regulowanie-drzwi. Coś tam je wyregulowałem ale jak się okazało chyba źle.
Zamknąłem drzwi i do tej pory nie mogę ich otworzyć. ściągnąłem centralny ale dalej nic.
Nie chcą mi sie drzwi otworzyć.
Co zrobić. Jakie propozycje??
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 12 Lipiec 07, 16:46
Masz centralny to otwieraj,zamykaj i próbuj otworzyć jak nie z zewnątrz to ze środka. Chyba że nie założyłeś cięgien do zamka ani węwnętrzych,ani zewnętrznych to masz wtedy pecha.(Chodzi o te druty co idą do klamek.) Napisz co regulowałeś.
Założyłem te druty na pewno. a regulowałem juz tam na zawiasach przy ograniczniku przy błotniku przednim.
A co jeżeli źle założyłbym te cięgna albo by sie przekreciły. Jak otworzyć wtedy??
Bo może coś schrzaniłem...
musisz przy zamku tam gdzie wchodzi cięgno od otwierania drzwi wsadzić jakiś drut i pociągnąć najlepiej zeby ktos z drugiej strony trzymał klamkę w gorze i ciągnął drzwi do siebie
Jak to się nie uda spróbuj sciągnąc tapicerkę od środka...ciężka sprawa i nie wiem czy się uda.Jeśli jednak się tam dostaniesz to pod spodem jest cięgło,które po pociągnięciu otworzy drzwi...chyba że jest uszkodzone. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum