Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Uszczelka szyberdachu
Autor Wiadomość
Duzy 
M pakiet

Mój samochód:: e 36 318 is m 42
Wysłany: 13 Marzec 07, 17:58   Uszczelka szyberdachu

Witam <bmw_2>

Mianowicie mam pytanie jaki jest koszt wymiany uszczelki od szyberdachu???Bo moja uszczelka sie poodklejala po rogach.Lepiej ja przykleic czy wymienic?Dodam ze jest to meczace gdyz nie moge odsunac syberdachu do tylu,moge go tylko podnosic w gore.

Dzieki za jakiekolwiek rady

Pozdrawiam <bmw_1>

Pit3er 

Mój samochód:: BMW E36 318IS
Wysłany: 30 Maj 07, 09:31   

Witam,

Kolego mam podobny problem... na dodatek mój szyber stuka na dołkach :( ( strasznie mnie to irytuje... informuj o jakimś postępie bo przy nast. wypłacie sam zabieram się za ten szyber...

Pozdr <bmw_1>
<bmw_1>

Duzy 
M pakiet

Mój samochód:: e 36 318 is m 42
Wysłany: 30 Maj 07, 10:32   

Witam

Powiem tak napisalem tego posta myslalem ze ktos pomoze a tu lipa.Musialem sam sobie z tym poradzic.Poprostu kupilem klej do uszczelek cos typu butapren tylko mniej smiedzi i jest mocniejszy zerwalem uszczelke oczyscilem ja (nie wiem jak u ciebie ale u mnie byla tasma dwustronna)Posmarowalem klejem dach i uszczelke potem ja zalozylem,po docisnieciu powychodzil nadmiar kleju ale z latwoscia go starlem palcem.
U mnie to zdalo egzamin a u ciebie???

Pit3er 

Wysłany: 31 Maj 07, 13:29   

Cześć,

U mnie będzie troche więcej zabawy z tym dachem, pon. podsufitka, która zasłania te brzydkie blachy wjechała mi za daleko (coś się zaklinowała) i muszę zdjąć całe poszycie dachu żeby zobaczyć o co chodzi, a przy okazji wypróbuję Twój patent z klejem...
P.S. mało ludzi ma pojęcie o tych sprawach - bo jak coś z dachem poleci to oddaja auto na warsztat ... pewnie dlatego nikt nic nie napisal...
Dzięki za info...

pozdro/BR <bmw_3> <bmw_3>
Ostatnio zmieniony przez Pit3er 31 Maj 07, 13:30, w całości zmieniany 1 raz  

rafikone 
rafik

Mój samochód:: BMW 3 e30
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 3 Czerwiec 07, 11:49   

Jesli jestesmy przy temacie dachu to moze mi ktos doradzic jak go zamontowac spowrotem zeby dzialal bo jak przemalowywalem auto to go wyjaolem i teraz cos nie dziala jedna szyna sie przesowa a druga nie i cos mi blokuje szyber...jest tam moze jakas regulacja lub cos\??

Pit3er 

Wysłany: 4 Czerwiec 07, 10:05   

Hej,
możesz spróbować przesuwać go "ręcznie", zdejmujesz poszycie dachu obok górnej lampki wewnętrznej (tam gdzie są przyciski od szyberdachu) i kluczem ampolowym (chyba 7) spróbuj ręcznie sterować dachem (obracasz silniczkiem), możliwe że szyber nie wszedł dobrze na prowadnice ;)

Pozdr <bmw_1>

rafikone 
rafik

Mój samochód:: BMW 3 e30
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 12 Czerwiec 07, 23:48   

Ja niemam elektrycznego szyberka:(moze kiedys bedzie:) poprostu prowadfnice nie rowno chodza prawa juz sie zamyka a lewa jeszcze nie:(

Odpowiedz do tematu