Wysłany: 21 Lipiec 07, 18:06 problem ze spoilerem :(
Witam. Mam mały problemik miałem mały spojler na tylniej klapie i byl poluzowany z prawej strony gdy zabrałem się do dokręcenia śrub to były tak zżarte przez rdze że łepki ukręciłem :/ jeszcze wyszło to że w miejscu gdzie był przykręcony spojler do tylniej klapy to przy otworach z jednej strony pojawiła się rdza...więc mam dylemat czy poszukać gdzieś na szrocie dobry spojlera z otworami porządnymi czy próbować przykleić ten spojler do maski bo mam do tego odpowiedni klej..proszę o rade i dzięki wielkie za odpowiedzi
_________________ 4 red >>>--BMW-->
Ostatnio zmieniony przez Evan 21 Lipiec 07, 18:07, w całości zmieniany 1 raz
obok raczej nie mozna bo trzeba bedzie znowu klape podziurawic... moze rozwiercic
stare otwory i nagwintowac na wieksze sruby... a klej to nie jest dobry pomysl...
musialbys miec na prawde baaardzo mocny klej, bo z tego co widze to nie masz tam
zbyt duzej powierzchni, na ktora klej mozna by nalozyc.
obok raczej nie mozna bo trzeba bedzie znowu klape podziurawic... moze rozwiercic
stare otwory i nagwintowac na wieksze sruby... a klej to nie jest dobry pomysl...
musialbys miec na prawde baaardzo mocny klej, bo z tego co widze to nie masz tam
zbyt duzej powierzchni, na ktora klej mozna by nalozyc.
pozdro i powodzenia
na spoilerach, ich mocowaniu i robieniu zjadłem zęby swego czasu (gdzieś tam na mechanice i elektryce są zdjęcia mojego poprzedniego auta) i powiem tak... jest taki mocny bardzo mocny klej
1- odrdzewiaczem potraktować rdzę (brunox świetnie daje sobie radę)
2- odłuścić...
3- klej WURTH do szyb - jak wgryzie się w blachę, to już bez ingerencji mechanicznej NIE DA się odkleić tego spoilera trzeba go najnormalniej wyciąć tak samo jak szybę
dodatkowo od dołu można sobie rdzę też zakonserwować i powinien być spokój święty na baaaaardzo długo
a na marginesie - spoilerom mówię już nie
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum