Tutaj z wyczuciem podważasz na zmianę każdy narożnik szkiełka. Ja używałem wkrętaka płaskiego cienkiego owiniętego szmatką. Szkło jest wciskane więc wyjść powinno po podwarzeniu
Ewentualnie palcami przytrzymujesz i lekko dociskasz lewą stronę szkła, a pod prawą wciśkasz lekko wkrętaka.
Brillantrot rulez !! Tylko woskować i polerować go udręka
"utaj z wyczuciem podważasz na zmianę każdy narożnik szkiełka. Ja używałem wkrętaka płaskiego cienkiego owiniętego szmatką. Szkło jest wciskane więc wyjść powinno po podwarzeniu
Ewentualnie palcami przytrzymujesz i lekko dociskasz lewą stronę szkła, a pod prawą wciśkasz lekko wkrętaka.
Brillantrot rulez !! Tylko woskować i polerować go udręka """"
hmmmmmmmm mnie to wygląda na podręcznik dla złodziei wkładów pfffffff
hmmmmmmmm mnie to wygląda na podręcznik dla złodziei wkładów pfffffff
Oczywiście Nie mów , że nie wiedziałeś
Maxbimmer to tylko przykrywka dla zorganizowanej grupy przestępczej kradnącej uszczelki pod głowicą (bez demontażu) , żarówki H1 z reflektorów xenonowych oraz fale radiowe
A poza tym to - wyczynowa jazda Fiatem cinquecento, gwałty na zlecenie, bez zleceń zresztą też... Mówią na nas "młodzi wilcy"
Jak już teraz to wiesz to ...."Kiler dostał zlecenie na Panią... dobranoc !"
PS. Wszelkie instrukcje i informacje uzyskane na tym forum można wykorzystywać tylko na własną odpowiedzialność zgodnie z panującym prawem. Nieprzestrzeganie tych zasad będzie surowo karane.
Taaa... a nikt z was nie pomyślał nad tym, że w dole lusterka znajduje się taki mały otworek i to właśnie przez niego wkładamy nieduży wkrętak i "obracamy" znajdujący się w środku pierścień. Nic nie trzeba podważać i nie trzeba "wćiśkaś wkrentaka".
_________________ Marcin 'meles' Borsuk
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
Dzięki wielkie dziś zobacze ale wolałbym mieć całe lusterka po tym zabiegu, wydatków naprawde mi nie brakuje.
Pozdro
Witam, podany sposób powyżej jest najszybszym sposobem na demontaż wkładu lusterka bez uszkodzenia w E30, może nie najlepszym jeżeli chodzi o kradzież wkładu.W taki sposób pozbyłem się już 2 sztuk.
Witam, podany sposób powyżej jest najszybszym sposobem na demontaż wkładu lusterka bez uszkodzenia w E30, może nie najlepszym jeżeli chodzi o kradzież wkładu.W taki sposób pozbyłem się już 2 sztuk.
Jeżeli chodzi Ci o mój sposób to niestety, ale nic się nia da zrobić... jak umocujesz lusteerko inaczej to jeszcze zbiją jak nie będą mogli wyciągnąć. Niestety... ja próbuje pomagać a jak ktos kradnie lusterka to o tym napewno wie. Niestety złodzieje często wiedzą o naszych samochodach więcej od nas.
_________________ Marcin 'meles' Borsuk
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum