Witam ostatnio kupiłem felgi 15 RH w cenie złomowej
Teraz wziąłem się za nie i poleruje ranty!
Jak zrobie do końca to się pochwalę!!
[ Dodano: 21 Grudzień 07, 17:59 ]
A to juz gotowa felga po kilku godzinkach szorowania papierem sciernym i 1 godzince polerowania pastą!
Fotki słaba bo z komórki
Zdjęcie010.jpg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 124,97 KB
Zdjęcie006.jpg Ranten poleren
Plik ściągnięto 28 raz(y) 108,71 KB
_________________ Gość BMW i nic więcej!!
Kupię osłonę plastikową czarną pod elektryczny szyber dach!
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 21 Grudzień 07, 19:05
Ja kiedyś polerowałem rant w alu,to założyłem na auto felge,podniosłem fure do góry,zapiąłem 2 i przyłożyłem szmatkę z pastą do rantu,a motor kręcił mi kołem. Wszystko fajnie szło,tylko nieco się grzała szmatka jak ją przyciskałem do rantu i parzyło łapy. Wrzucaj foty jak zrobisz. A sprawdzałeś czy proste?
Nom felgi są proste!! Kupiłem je od kolesia który miał je na aucie ale sprzedawał auto i alce zostały miał je na zło wywieść bo były w strasznym stanie (powłoka lakiernicza) z rantów odpadał lakier i były wżery w aluminium
A felgi tez sam sprawdzałem w wulkanizacji i tez powiedzieli ze proste!!
na 1 fotce masz już jedną skończoną muszę ją jeszcze dokładnie spolerować filcem na wiertarce bo ręcznie tak dobrze nie idzie!!
Pozdro
Nigdy tego nie robilem. Jak np starej feldze zrobic polerke? Jakims drobnym sciernym na mokro zetrzec pierwsza warstwe a pozniej jakas pasta przeczyscic?
ja piernicze, chyba jestem troche do tylu w niektorych sprawach
woz,
Kupujesz papier ścierny wodny! O grubości ziarna zaczynając od 400, 500, 600, 800, 1000, 1500, 2000! Kupujesz jakiś środek do usuwania powłok lakierniczych na SCANSOL!
Nakładasz scansol na felgi lakier robi się miękki ściągasz lakier z felg!
Później zabierasz się za szlifowanie zaczynając od 400 kończąc na 2000 lub 2500! Musisz mieć dostęp do bieżącej wody! płukać felgę, moczyć papier po jakiś 4 godzinkach szlifowania masz gotową felgę do polerowania!
Najlepiej jest polerować pastą firmy AUTOSOL Metal Polish jest na allegro!!
Paste nakładasz na ścierkę flanelową i nacierasz!! Później można wsiąść filc i dokładnie prze polerować całą felgę! I gotowe!
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum