temat taki niedawno kupiłem chce se zrobic czarne szybki jaki jest patent zamontowania tych szyb całkiem z tyłu sa wklejane czy na uszczelce ?? i czy bardzo cieszko jest je wyjac
dziś podjąłem ponowy temat z przyciemnianiem ale niewiem jaki jest kniw na wyciąganie przednich szyb :/ odkręciłem cały mechanizm ale to cos nie tak :/ w sam naprawiam sa całkiem inne drzwi :/ i niemam tych 2 śrubek :/ niech ktos cos poradzi
Ślizgi w szynie są dwa - są one białe plastikowe w szynie pod szybą. (pokręc korbką to zobaczysz, o którą szynę chodzi)
Na ślizg nachodzi jeszcze taka zawleczka - dzięki temu ślizg trzyma się w szynie.
Temat przerabiałem kilka razy
Pamiętaj o zasadzie "im więcej smaru tym lepiej" tam gdzie przychodzą ślizgi. Na allegro lub w BMW Inchcape dostaniesz za parę złociszy ślizgi.
Szybę wyciąga się górą - nie ma innej możliwości - aha - i mechanizmu nie trzeba odkręcac - trzeba szybę po prostu trochę spuścic w dół, a potem lekko odchylic na zewnątrz auta i wyciągnąc w górę.
To chyba tyle - zakładanie szyby to już pikuś
Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez bazylfox 23 Lipiec 07, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum