Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy mozna przerobic szyber dach manualny na elektryczny ?
Autor Wiadomość
VITEK 
VITEK

Mój samochód:: BMW
Wysłany: 13 Marzec 07, 08:05   Czy mozna przerobic szyber dach manualny na elektryczny ?

Wlasnie tak ostatnio sie zastanawialem w sumie fajnie sie kreci ale czasami mnie trafia bo w czasie jazdy ludzie mysla ze pokazuje ze paly stoja i albo dziekuja albo mysla ze **** jedzie :] pozatym wygodniej byloby trzymac guzik niz machac :] Stad moje pytanie czy darady przerobic z orginalnego manuala na elektr. ? POzdro uklon_bmw

gfg.JPG
Plik ściągnięto 15 raz(y) 85,78 KB

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: E30 318iA, E30 320i
Wysłany: 13 Marzec 07, 08:11   

pewnie ze mozna ale musisz miec komplet

Cytat:
wiec tak:
trzeba wykrecic korbke i przekladnie znajdujaca sie pod nia.
pod spodem bedziesz mial taka czarna blaszke a do niej donitowane sa takie 2 rurki w kt znajduja sie ciegna poruszajace dachem
carna blaszke musisz koniecznie wyjac poniewaz blaszka do elektrycznego dachu jest innaczej przetloczona

tu wlasnie przyda sie wiertarka-do roznitowania elementow

!! !!!!!!!trzeba pamietac zeby cos podlozyc miedzy dach a mechanizm najlepiej deseczke,zeby nie uszkodzic dachu!!!!!!!!!!!!!!!

sa teraz 2 wyjscia albo zalatwic sobie blaszke od elektrycznego dachu albo ta od korbki po prostu podciac tak aby zmiescil sie silnik.

nie wiem czy meles nie robił takiej przekładki

pozdr

meles 

Mój samochód:: E30 325i M-Technik
Wysłany: 13 Marzec 07, 15:02   

Hej!

Przekładkę taką robiłem. Potrzebujesz:
:arrow: Silnik z całym mechanizmem, czyli prowadnicami i czarną blachą do której prowadnice i silnik są przymocowane.
:arrow: Najlepiej całą wiązkę z przekaźnikiem i przyciskami. Da się ją ładnie i prosto wymontować więc nie trzeba jej ucinać i później lutować.
:arrow: Opcjonalnie podsufitkę z wersji z szyberdachem elektrycznym, żeby wszystko ładnie wyglądało.

Możesz użyć starego szyberdachu razem z szynami i tymi "sprężynkami-popychaczami" używanymi do jego poruszania.

Zabieram się ciągle do zrobienia jakiegoś guide'a ale jestem leniwy i naweto mój szyberdach nie działa do końca bo trzeba go wyregulwoać i założyć nowy kawałek podsufitki. Ciężko mi się zabrać, ale może jak mnie zdopingujecie to dam radę.

PS. Jak by ktoś miał na sprzedaż szyberdach (sama blacha - klapa) w stanie - BEZ RDZY. To szybciej guide'a napiszę i zdjęcia zrobię bo będę miał na czym pracować. Na razie mam zaklejony taśmą, żeby nie ciekło. :)

Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.

bilii 

Mój samochód:: bmw e-34 92r 2000 24v
Wysłany: 13 Marzec 07, 16:14   

witam wszystkich jak ktos potrzebuje sterowanie,przekaznik,silnik.klapa,przycisk do sterowania to chuba mam.nie dawno sie przeprowadzilem i musze sprawdzic dokladnie co mam do e-30 pozdrawiam

VITEK 
VITEK

Mój samochód:: BMW
Wysłany: 14 Marzec 07, 07:58   

dzieki za odpowiedzi tak myslalem ze troche zabawy bedzie przy tym :) wiec chyba zostane przy orginalnej opcji z korbka :) Pozdrawiam

showtime-tv 

Mój samochód:: Obecnie E36 316i [atlantisblau]. Była E34 525 TDS Touring 1994
Wysłany: 14 Marzec 07, 20:40   

Panie :D ciesz sie ze masz w ogole szyberdach ;) ja sie musze klimą zadowolic :P a lubilem łapki powystawiac :) marzylem o podwójnym szyberku w mojej E34 ale jest bez :) ale i tak igielka :D

Odpowiedz do tematu