Wysłany: 3 Maj 06, 03:24 Zanieczyszczone wtryski benzyny po dłuższej zabawie z LPG..
Jednym z problemów permanentnej jazdy na LPG są zapaprane wtryski...i leją..
Może ktoś mnie poratuje radą jak to wyczyścić albo komu we Wrocku czy okolicy to zlecić ?
..już dwa razy je przeganiałem na cleaner/ach ale raczej bez efektów,tak czy inaczej odpalam na zimno z wciśniętym pedałem - wiem,że gdzieś to czyszczą ultradżwiękową maszynką ale gdzie...
slyszełem że niektórw preparaty do czyszczenia wtryskow sa do d..., poniewaz
dolewajac je do benzyny wyplukuja smieci z baku i mozna zapchac filtry paliwa itp.
ile w tym prawdy sami sprawdzcie, ja przynajmniej raz w tyg przejezdzam 50 km na Pb
pozdro
Wysłany: 4 Maj 06, 12:55
Kosa napisał/a:
slyszełem że niektórw preparaty do czyszczenia wtryskow sa do d..., poniewaz
dolewajac je do benzyny wyplukuja smieci z baku i mozna zapchac filtry paliwa itp.
ile w tym prawdy sami sprawdzcie, ja przynajmniej raz w tyg przejezdzam 50 km na Pb
pozdro
Slyszalem ze dobre na czysczenie motoru jest 99Vpower Racing ...
Zeby pokatowac troche to autko , na takowej benzynce i autko odzywa
wtryski po lpg wygladaja jak niewypały z 2 wojny swiatowej albo i 1-masakra.rozumiem oszczednosci ale jesli juz to troche wiecej na benzynce smigaj i zawsze miej benzynke w zbiorniku
_________________ Szczęście:dobre konto w banku,dobry kucharz i dobre trawienie:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum