Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
test ceramizera w e36 1.8tds
Autor Wiadomość
jarecki7611 
jarecki7611

Mój samochód:: bmw kombi 1.8 tds
Wysłany: 25 Marzec 08, 13:47   test ceramizera w e36 1.8tds

witam wlałem dziś ceramizera przy nalatanych prawie 300 tyś silnik klekocze podejżewam panewki i hydraulikę zobacze jak pomyślnie wyjdzie test tego specyfiku pozdrawiam i zapraszam do śledzenia testu jarek

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Mój samochód:: E30 323 '84
Wysłany: 25 Marzec 08, 17:27   

czekamy, ale......
jesli panewki klepią albo hydraulika to ceramizer nie pomoże nic a nic, tylko opinia może być zła,
ceramizer nie jest do tego - powoduje on zmniejszone tarcie czyli zużywanie silnika ale NIC NIE NAPRAWI :|

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 25 Marzec 08, 18:51   

Używałem tego wynalazku jakieś dwa lata temu. Wydawało mi się,że poprawiłem prace silnika,tzn.ucichł i wyrównały się obroty,ale zrobiłem tym autem jakieś 5tyś.km i sprzedałem,nie wiem co teraz się z nim dzieje. Wczoraj znajomy oglądał test ceramizera gdzieś w telewizji(nie pamiętam jaki program). Przed wlaniem specyfiku zrobiono pomiary na hamowni,po wlaniu ceramizera i kilkuset km znów zrobiono pomiary i faktycznie była poprawa,ale po kilku tysiącach km po raz trzeci zrobili pomiar i okazało się,że spadła zarówno moc jak i moment obrotowy poniżej wartości z samego początku,tzn.zanim wlano ceramizer. Druga sprawa: napisane jest,że tworzy jakąś tam powłokę ochronną i można przejechać ponad 500km bez oleju w silniku. Sprawdzili -> niecałe 50km i silnik zatarty na amen.

tazunio 

Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wysłany: 25 Marzec 08, 19:19   

Program oglądałem (TVN Turbo) i potwierdzam to co pisze E34-Patryk, kolejny mocno naciągany specyfik w stylu Moto-Doctor'a. Nie stosuje takich pseudo oszczędności, które zazwyczaj kończą się "kapitalką". <bmw_4>
http://www.forum.maxbimme...vt6714.htm#5490

jarecki7611 
jarecki7611

Wysłany: 25 Marzec 08, 20:22   test ceramizera

macie rację nie chodzi mi o naprawienie silnika tą strzykawką i tak wkrótce mam zamiar zmienic panewki ale spróbowac można może nie pomorze ale nie zaszkodzi narazie auto jezdzi bez zmian po 30km bez różnicy pozdrawiam i czekam na wasze opinie jarek

kaspri84 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 27 Marzec 08, 08:19   

Koledzy,malo zabraklo a skrzywdzilbym swoją serie7 tym ceramizerem,czytalem wiele artykulow na jego temat i bylem zachwycony,jeden program niedawno(wyzej wymienione TVN Turbo) zniszczylo cale spojzenie na to cudo.
Z zainteresowanie bede sledzil jak w twoim przypadku to zadziala.Szkoda ze nie zhamowales autka przed zabiegiem.Ale to dodatkowe koszta

el_banano 
Poprostu BANAN

Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 27 Marzec 08, 22:28   

też osatnio oglądałem wyżej wymieniony TVN Turbo i test ceramizera na skodzie favorit wypadł okrutnie zatarli śilnik bo bez oleju jechali. Jak producent napisał be oleju piwinno sie przejechać 500km!! a tak naprawde przejachali zdaje sie ok 10 czy 20 teraz nie pamiętam ale chyba nie więcej niż 50!
również będę śliedził z zainteresowaniem twoje dlasze zmaganie z ceramizerem .
pozdrawiam

jarecki7611 
jarecki7611

Wysłany: 28 Marzec 08, 17:45   test ceramizera

jak narazie atko chodzi zrobiłem 100km na wolnych troche więcej jakby ciszej nie ma metalicznego odgłosu stuka ale ciszej zobacze co bedzie puzniej pozdrawiam jarek

BatonMW 

Mój samochód:: e34 525
Wysłany: 28 Marzec 08, 19:43   

300tyś to nie jest jakiś wielki przebieg-miałem 324 i przy 460tyś silnik był w przyzwoitym stanie.Te wynalazki magą załatwić jeszcze pompe oleju, wałek rozrządu-poza tym co miały wyleczyć.

jarecki7611 
jarecki7611

Wysłany: 1 Kwiecień 08, 16:36   test ceramizera

zrobiłem jakieś 400km zmian nie widzę klepie ale jedzie jutro jade po szklanice do kaczorowskich przy okazji wezmę nowy filtr oleju i oliwe w cuda też nie wierze ale sprubowac można pozdrawiam jarek

kaspri84 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw E32 AC Schnitzer
Wysłany: 2 Kwiecień 08, 10:50   

oliwe-znaczy olej ?? ponoc niewolno na ceramizerze zmieniac oleju przez conajmniej 1500kilometrow.

Odpowiedz do tematu