Witam. Od kilku dni mam auto,to jest moje pierwsze i chce zapytac o co dokladnie chodzi...ciezko mi to wytlumaczyc i narysowalem rysunek zeby bylo prosciej zrozumiec ( tylko prosze sie nie smiac ) i mysle ze domyslacie sie co to jest
Ja bym powiedzial ze to jest odnosnie wymianie oleju i jakims przegladzie ale czy to jest dokladnie to?
Wczesniej wlasciciel wymienial olej przy przebiegu okolo 223 tys a teraz ma 227. na bagnecie jest przy koncu kreski znaczy mniejwiecej kolo 6-8 mm ponad nia.
Moze ktos wypowie sie na ten temat?
moze to dla was smieszne ale chetnie bym sie dowiedzial
Mój samochód:: Renault Laguna kombi....
Wiek: 30 Dołączył: 28 Sty 2007 Posty: 209 Skąd: Okolice Krakowa
Wysłany: 18 Luty 07, 11:30
To jest inspekcja oleju ale ma racje kliknij szukaj i wpisz inspekcja. poszukaj w necie ksiazki z serii "sam naprawiam" tam jest wszystko opisane mozna ja znalezc w pliku pdf
Pozdro
K@mil,
Nie chodzi o przegląd przy rejstracji pojazdu tylko o przegląd serwisowy
Pojedz wymienic olej to odrazu ci skasują tą inspekcje olejową i inspekcje serwisową tą z zegarkiem!
_________________ Gość BMW i nic więcej!!
Kupię osłonę plastikową czarną pod elektryczny szyber dach!
na swieta planuje zjechac do polski i nie wiem czy poczekac z tym czy lepiej nie i robic jak najszybciej... Cos do tego ktos sie wypowie? Zbytnio bardzo duzo nie jezdze ale samochod nie stoi caly czas wiec... ??
na swieta planuje zjechac do polski i nie wiem czy poczekac z tym czy lepiej nie i robic jak najszybciej... Cos do tego ktos sie wypowie? Zbytnio bardzo duzo nie jezdze ale samochod nie stoi caly czas wiec... ??
Pozdro
Te kontrolki to tak naprawde informacja dla Ciebie o tym ze zbliza sie czas aby wymienic
olej w silniku .... ale nie maja one zadnego wpływu na prace silnika itp a samo
ich skasowanie tak naprawde sprowadza sie do zwarcia z masą odpowiedniego pinu z
gniazda serwisowego ... nawet kilka razy na forum bylo jak domowym sposobem skasowac
inspekcje wiec mozesz z tym jezdzic spokojnie a skasowanie tego najczesciej
odbywa sie przy wymianie oleju i jest gratisowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum