Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
przeniesienie parownika bliżej filtra
Autor Wiadomość
beryl 

Mój samochód:: 1,8 E30 M40
Wysłany: 2 Grudzień 06, 17:56   przeniesienie parownika bliżej filtra

Chcę przenieść parownik bliżej filtra, bo gamoń jakiś zainstalował go po drugiej stronie i jest długa droga gazu. Sprawa techniczna jest prosta, bo filtr gazu jest przy filtrze powietrza i przewody straczą, tylko interesuje mnie sprawa taka, czy nie za blisko będzie parownik od filtra (~30 cm) od mieszalnika razem z silnikiem krokowym. Podobno im krócej tym lepiej. I takie pytanie do Was: gdzie macie zamontowane parowniki, przy filtrze, po drugiej stronie? Widziałem w jakiejś gazecie właśnie tak zamontowany parownik (przy filtrze) i wyglądało to elegancko, chociaż to był BRC i był mały, a mój jest lovato i jest trochę większy. Jak zdejmie sie osłonę lamp to zmieści się.

magic03la 
magic03la

Mój samochód:: bmw 320 coupe
Wysłany: 5 Grudzień 07, 20:12   

ja zajmoje sie montazem lpg i popieram to ze im krocej tym lepiej poniewarz parownik wczesniej reaguje na otwarcie przepustnicy przez co nie ma takiej zwloki.poza tym dobrze jest tez miec nie za dlugie weze wodne.ciesz sie ze masz lovato a nie co innego bo to najlepszy reduktor na obecna chwile.

łazik 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: bmw 318 m40 nigga
Wysłany: 5 Grudzień 07, 20:18   

ja mam właśnie zamontowany koło filtra.między nadkolem a przodem auta :wink:

beryl 

Mój samochód:: 1,8 E30 M40
Wysłany: 5 Grudzień 07, 23:55   

stary temat, ale napiszę, że przeniosłem już dawno parownik w miejsce gdzie normalnie jest zbiorniczek wspomagania, a u mnie nie ma. Filtr poszedł trochę do przodu i wszystko ładnie zmieściło się. Węże grzejne też sporo skróciły się. Przewód gazowy ma teraz około 20 cm. Efekt jest odczuwalny przede wszystkim przy pierwszym przełączeniu na gaz po uruchomieniu. Nie gaśnie <bmw_3>

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: E30 318iA, E30 320i
Wysłany: 6 Grudzień 07, 07:35   

ja w M40 mam na nadkolu obok filtra

Odpowiedz do tematu