witam. mam powazny problem. kupilem bmw 525 z 94 roku z instalacja gazaow.sprzedawca mnie zapewnial ze spala 14 przy spokojnej jezdzie w miescie.niestety bieze 22 l gazu!! teraz nie wiem co mam robic bo auto pusci mnie z torbami. pomuzcie prosze!!!!!!!;(;(;(;(;(
pozdrawiam serdecznie
To faktycznie kosmiczny przepał spokojnie w 15L powinien sie zamknąć
jest kilka mozliwosci np sonda lambda padła , przepływomierz , zle
wyregulowana mieszanka ...
Poczekaj na Rumunm5 niech on sie wypowie , bo zna sie niezle na instalkach LPG
Zamień na TDS i problemy się skończą:) a tak poważnie to spalanie to za duże mialem kiedyś becie zagazowaną i palila duzoooooo mniej! Trzeba odwiedzić fachowca!
Zamień na TDS i problemy się skończą:) a tak poważnie to spalanie to za duże mialem kiedyś becie zagazowaną i palila duzoooooo mniej! Trzeba odwiedzić fachowca!
Tds wcale też jakiś taki piękny nie jest - przestarzała konstrukcja silnika z komorą wstępną a co do twojej bety to kilka moze być problemów najbardziej banalna to sonda lambda która ustala dawkowanie paliwa , dalej mogą być problemy regulacji i to jaką masz instalacje gazową w samochodzie kolejna rzecz to styl jazdy sam lubie depnąć to wiem ile potrafi spalicauto kolejną rzeczą może być juzpoprostu zużycie silnika ... Pozdrawiam najlepiej udaj siez tym do Diagnosty niech ci oznajmi co jest nie tak ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum