buch_20
Mój samochód:: bmw e30
Wiek: 26 Dołączył: 14 Sie 2006 Posty: 8 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 28 Sierpień 06, 23:08 problem z gazem
mam znowu problem z moja e30 nieewiem co sie dzieje bo czasamijak wcisne gaz do podlogi to obrotomierz stoi w miejscu jak na luzie, musze troszki sie nameczyc aly zaczol normalnie jezdzic takie zachowanie przewaznie poprzedza samoistne rosniecie obrotow. z gory dzieki za pomoc.
auto jest oczywiscie bez gazu ?
na poczatek sprawdz podcisnienia - moze byc nieszczelnosc i to duza ktora pojawia sie czasowo . moze to byc np. rura laczaca przeplywke z przepustnica . aby szybko wykryc nieszczelnosci w ukladzie dolotowym oraz je umiejscowic ja uzywalem zwyklego samostartu do diesla i pryskalem nim w rozne miejsca na dolocie powietrza ruszajac przy tym rowniez przewodami gumowymi . gdy nieszczelnosc sie pojawiala zasysany samostart powodowal nagly wzrost obrotow silnika oraz pomagal umiejscowic nieszczelnosci . jesli to nic nie da to moze padl jakis element typu przeplywka lub czujnik polozenia przepustnicy nie mowiac juz o kompie ale objawy sa dosc dziwne jak na te elementy ... a zwlaszcza samoczynny wzrost obrotow ... ja bym zaczal od rzeczy najprostrzej o najlatwiejszej do sprawdzenia .
_________________ Jak bede chcial pojezdzic mercedesem - gwizdne na taksowke
hehe sorki bylem przed poranna kawa myslalem ze masz LPYGY
pozdro
Wysłany: 31 Sierpień 06, 00:20
mam LPG ale to nieezalezy od tego czy on jest na gazie czy na benzynie robi sie to samo.... a i jest zatankowany...
buch_20
Mój samochód:: bmw e30
Wiek: 26 Dołączył: 14 Sie 2006 Posty: 8 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 31 Sierpień 06, 00:28
a i tak wogule to ja mam bmw e30 ale z silnikiem z40 moze to pomoze.... jak ktos ma jeszcze jakies pomyly co mam zrobic to prosze piszac bo mechanicy bardzo zdzieraja i mam nadzieje ze pujdzie bez tego a i jeszcze jedo to sie robi tylko jak silnik sie troszki rozgrzeje bo nazimnym jeszcze mi sie nieezdazylo.
Bardzo podobne objawy miał ostatnio mój teściu w Golfie III '96. Dusił się jak wjeżdżał pod górkę, jak dodawał gazu to silnik się dławił i trzeba było wyczuć ile wdusić pedał, żeby auto się rozpędziło.
Powód prosty - silnik krokowy - ceny nie znam bo robione u znajomego w Katowicach.
Po wymianie jak ręką odjął. BYło już na forum jak sprawdzić czy to krokowy - poszukaj.
Pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum