Witam. Moja Bmw 7 silnik 3.5l od przedwczoraj nie chce palić na benzynie. Mam instalację LPG. Na gazie w miare dobrze chodzi. Jest to pierwsza zima na instalacji LPG. Wczesniej bylo bez problemowo! \\\\\\\
Na benzynie bardzo przerywa i ma na początku biały a potem czarny wydech. Po przełączeniu na gaz chodzi jakoś wmiare dobrze. Gdy jest zimny ledwo co go zapalić mogę. Dzisiaj kręcił bardzo długo zanim zapalił.
Gdy gazowałem go na LPG po jakimś czasie tak szczeliło z filtra pow. ogniem, że aż się rozleciał. Oglądałem go, nie było w nim żadnej wody, był suchy.
Co to może być? Czy powodem nie jest zła regulacja instalacji LPG? Proszę się wypowiadać i mi pomóc. Nie wiem cos ię dzieje.
Powarzna sprawa!W filtrze powietrza znajduje sie przepływomierz pewnie został uszkodzony tym wystrzałem dlatego teraz są takie problemy.Nic nie poradzisz musisz go wymienić na nowy(drugi uzywany)
Podobny temat miałem w audi a6 2.6,z filtra powietrza nic nie zostało uszkodził sie wtedy przepływomierz powietrza i jakiś układ elektroniczny sterujący dawką powietrza zasysanego do silnika.
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 22 Grudzień 05, 23:30
no to Dieselki chłopaki
Ciekawe czy instalacje na sekwencyjnym swtrysku też są wadliwe?
Ja jestem tego zdania co Piotr, ze gaz to do zapalniczki i kuchenki sie nadaje,
ale paliwo drogie dosyć jest niestety wiec cicho zastanawiam sie czy do
nastepnego auta nie zapakowac lpg
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
od tego strzału mus poszedł przepływomierz a jak dla mnie jest za duża dawka gazu a co do instalacji gazowych sekwencyjnych nie mam zastrzeżeń gdyż gaz jest pod odpowiednim cisnieniem wtryskiwany do cylindrow o tyle dobrzę że nie zbiera sie w kolektorze ssącym tak jak przy reduktorze wiec szczały i wywiane uszczelki z pod ssącego są znikome
witam.jak już go odpalisz to wez grube rękawiczki i ściągaj kable z garków.po kolei.może któryś z nich niedopala,niema iskry,zawór wypalony??.jak po ściągnięciu któregoś z nich niebędzie różnicy w pracy silnika to będzisz wiedział czym masz się zająć[chyba że to coś innego}POZDRO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum