Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaki gaz w 320???
Autor Wiadomość
Rasend 
Paweł

Mój samochód:: BMW 320i E36
Wysłany: 1 Lipiec 07, 08:08   Jaki gaz w 320???

Witam wie ktos jaki gaz można zamontować w bmw 320 e36 Vanos i ile taka instalacja kosztuje??

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 1 Lipiec 07, 10:07   

Można raczej każdy,ale wydaje mi sie że przy plastikowym kolektorze to sekwencja jest najlepszym rozwiązaniem. Koszt to 3-4tyś. Jeśli chodzi o firmy to już Ci nie pomogę,ale koledzy znają sie na tym,więc na pewno coś Ci podpowiedzą. :drunk:

rumunm5 
Przyjaciel Forum

Mój samochód:: BMW 535i
Wysłany: 1 Lipiec 07, 10:45   

pewnie ze mozna kazda instalacje przy trtadycyjnej instalacji autko traci na mocy poniewaz mixer mieszanki kryzuje(zmiejsza srednice) w pewnym stopniu rure dolotowa powietrza jest to odczowalne w porownaniu z jazda na benzie.w tym przypadku podczas montazu nalezy zdjac kolektor ssacy i zabezpieczyc tzw grzybami przeciwstrzalowymi (moj kolega ma bez grzybow i mimo kilku strzalow nic sie nie stalo) kolektor wykonany jest dosc solidnie posiada dosc grube scianki.cena takiego montazu ok 2000zl
w sekwencji zas w kolektorze wierci sie otworki na dyszki gazowe w tym przypadku brak strzalow praktycznie instalacja bezobslugowa no i na benzynie troszke lepiej chodzi bo nieposiada zwezki-mixera w dolocie. Spalanie w tym przypadku powinno byc przyblizone do spalania benzyny .moim zdaniem najlepszy seqwent firmy BRC choc nie jest najtanszy ale w rozsadnej cenie 2800zl koszt przy 4 cylindrach a przy 6 ok 3500 <bmw_1>

bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 1 Lipiec 07, 18:09   

E34-Patryk napisał/a:
Można raczej każdy,ale wydaje mi sie że przy plastikowym kolektorze to sekwencja jest najlepszym rozwiązaniem. Koszt to 3-4tyś. Jeśli chodzi o firmy to już Ci nie pomogę,ale koledzy znają sie na tym,więc na pewno coś Ci podpowiedzą. :drunk:

Dokładnie. Jeśli masz plastikowy kolektor to najbezpieczniejsza jest instalacja sekwencyjna. Koszt początkowy wyskoki, ale szybko się zwraca bo pali tyle samo LPG co Pb.

Pozdr. <bmw_2>

OpTo 

Mój samochód:: BMW e30 sedan m20b20
Wysłany: 1 Lipiec 07, 20:26   

wszystko zalezy od regulacji ja a kurat mam 2 generacje i jeszcze mi sie nie przytrafil zadny strzal chociaz silnik mam inny bo m20b20 ale fakt faktem ze sekwencja najbezpieczniejsza ;) chociaz blos tez sie podobno dobrze spisuje moze wybrac tansza instalacje i zainwestowac w blosa ?? tylko regulacja na hamowni ale zaoszczedzisz sporo pieniazkow ;) poszukaj na forum o Blosie bylo duzo pisane ;) <bmw_1>

http://bmwteamkalisz.fora.pl/

Mauser 

Mój samochód:: E-30 M20B25 '87
Wysłany: 20 Sierpień 07, 21:03   

blos to bezsens w M50 . . . wsadzanie byle jakiej instalki, i poprawianie jej . . .
ja u siebie w m20 mam sekwencję

Sprzedam części : http://forum.maxbimmer.pl...iste-vt4420.htm

Danich 
E34

Mój samochód:: Była e30 2.0 była e34 2.0 jest e34 2.5 12v swapowane na 3.5
Wysłany: 20 Sierpień 07, 23:07   

Wiatam polecam i zalecam sekwencje! koszt ok3200zl chodzi super, druga generacja tez chodzi ale jezeli jakas cewka czy swieca bedzie piepszyła to może byc strzal a ten strzał lepiej nie mowić ile może kosztować, jak pujdzie ssacy plastkiowy szkoda gadać! dobrze zalożona sekwencja chodzi ok nie wiesz że jeżdzisz na gazie!

OskaR 
PASJONAT

Mój samochód:: bmw E36
Wysłany: 25 Sierpień 07, 12:07   

zaden inny jak sekwencja :twisted:
pozdr <bmw_1>

oggy 

Mój samochód:: 525 tds
Wysłany: 6 Wrzesień 07, 20:26   

zgodnie z Oskarem - sekwencja. Unikniesz wszelkich nieprzyjemnosci uzytkowania gazu (chociaz wcale nie powiedziane, ze na innych te nieprzyjemnosci wystapia)

Odpowiedz do tematu