Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaki gaz do BMW 318 e36 94r ??
Autor Wiadomość
bosford 

Mój samochód:: bmw e36 318
Wysłany: 3 Kwiecień 07, 10:04   Jaki gaz do BMW 318 e36 94r ??

Witam! Mam zamiar założyć gaz do swojej BMW318 e36 94r , czy możecie polecić mi jakąś konkretną instalacje , chodzi mi tutaj o firme?? Czy opłaca się montować sekwencje,czy wystarcza normalna??

bmw316i 
e36 rulezz

Mój samochód:: 316i
Wysłany: 3 Kwiecień 07, 11:08   zwykła

założyłem zwykłą 2 generacji ale jakąś pożądną czyli taką za ok. 2000 zł, mi w 1.6 m40 pali 10l

Byq 

Mój samochód:: BMW e36 323i 2.5L
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 3 Kwiecień 07, 13:23   

najlepiej dowiedz się o koszt instalacji sekwencyjnej w kilku zakładach i kilka różnych marek.

może się okazać że za sekwencję dasz 2500-2800zł, a myślę że tyle można dołożyć aby chociażby miec problem strzałów=dodatkowych kosztów wyelimonowany.
Pozdrawiam

bosford 

Wysłany: 21 Kwiecień 07, 12:39   

Już zdecydowałem, zakładam sekwencje, koszt 2900zł!
pozdrawiam :drunk:

rumunm5 
Przyjaciel Forum

Mój samochód:: BMW 535i
Wysłany: 22 Kwiecień 07, 22:23   

nieraz lepiej zwykla instalacje za dobre pieniadze niz lipna sekwencje za grosze

maximus 
BAD LOOK BMW

Mój samochód:: BMW E36 318i
Wysłany: 23 Kwiecień 07, 10:56   

a jak sadzicie wart gazik zakladac czy nie?? aktualnie spala mi 6,5 do 7 litrow na trasie i do 9 w miescie??

-------

KONKURS NA BMW LATO 2007

-------

rumunm5 
Przyjaciel Forum

Mój samochód:: BMW 535i
Wysłany: 23 Kwiecień 07, 17:46   

co to jest za instalacja chodzi o ta sekwencje jak sie nazywa to ci napisze czy warto

scraby81 
Boska Moc Wolności

Mój samochód:: Renault Laguna kombi....
Wysłany: 23 Kwiecień 07, 18:51   

Nie wiem jak u ciebie ale chyba warto bo bajury niech ci spali te 7 liter a gazu nawet 10 ale bajura po 4.25 a LPG po 1.8 wiec chyba rachunek jest prosty. fakt ze benie nie lubia gazu ale zalezy ile jezdzisz i jak jezdzisz. jak masz ochote polatac to lepiej na bajurce niz na LPG... takie jest moje zdznie ale zrobisz jak zechcesz.... Pozdro

Byq 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 23 Kwiecień 07, 21:14   

scraby81 napisał/a:
Nie wiem jak u ciebie ale chyba warto bo bajury niech ci spali te 7 liter a gazu nawet 10 ale bajura po 4.25 a LPG po 1.8 wiec chyba rachunek jest prosty. fakt ze benie nie lubia gazu ale zalezy ile jezdzisz i jak jezdzisz. jak masz ochote polatac to lepiej na bajurce niz na LPG... takie jest moje zdznie ale zrobisz jak zechcesz.... Pozdro

Niekoniecznie nie lubią i niekoniecznie polatać na gazie nie można...
U siebie mam sekwencję BRC jakiś self sequent chyba 56 i jak w Skarbimierzu po lotnisku się ślizgałem to tylko na gazie-spalił koło 25 litrów, to bym zbankrutował na bajurkę ;-)
A buma jeździ naprawdę dobrze na gazie, a przebiegi mam minimum 70km dziennie, przez 5 miesięcy 12tys km, to w sumie trochę jest.
W każdym bądź razie za sekwencję dałem 4700zł-6 cylindrów i przy obecnym wzroście cen benzyny może się zdarzyć ze zwróci mi się ten koszt już po roku, włączając w to koszt tankowania benzyny i przeglądów.

Pochwal się co to za instalka to na pewno jeszcze lepszą będziesz miał radę :)
Pozdrawiam

P.S. a średnie spalanie na te 12 tys km wyszło mi 12.2 litra gazu, przy jeździe 60% miasto dynamicznie, 40% trasa różnie
Ostatnio zmieniony przez Byq 23 Kwiecień 07, 21:15, w całości zmieniany 1 raz  

scraby81 
Boska Moc Wolności

Mój samochód:: Renault Laguna kombi....
Wysłany: 25 Kwiecień 07, 06:28   

Cytat:
Niekoniecznie nie lubią i niekoniecznie polatać na gazie nie można...
U siebie mam sekwencję BRC jakiś self sequent chyba 56 i jak w Skarbimierzu po lotnisku się ślizgałem to tylko na gazie-spalił koło 25 litrów, to bym zbankrutował na bajurkę ;-)
A buma jeździ naprawdę dobrze na gazie, a przebiegi mam minimum 70km dziennie, przez 5 miesięcy 12tys km, to w sumie trochę jest.
W każdym bądź razie za sekwencję dałem 4700zł-6 cylindrów i przy obecnym wzroście cen benzyny może się zdarzyć ze zwróci mi się ten koszt już po roku, włączając w to koszt tankowania benzyny i przeglądów.

Pochwal się co to za instalka to na pewno jeszcze lepszą będziesz miał radę :)
Pozdrawiam

Zgadzam sie z toba ale ja mialem instalke za 1700 PLN i zrobilem na niej prawie 20 tys za niewiele ponad pol roku. Mozna sie na gazie slizgac ale przy zwyklym parowniku to jest bardziej ryzykowne bo moze byc strzal i po przeplywce. Wiekszosc uzytkownikow tego forum nie jest z gazem. Ja uwazam ze to zalezy do jakiego motoru w jakim stanie jest silnik i oczywiscie jak kto jezdzi.
ale zgadzam sie ze na bajure by malo kto wyrobil robiac nawet 20 tys rocznie.
Pozdro... :mrgreen: <bmw_2>

[ Dodano: 25 Kwiecień 07, 07:31 ]
Cytat:
a jak sadzicie wart gazik zakladac czy nie?? aktualnie spala mi 6,5 do 7 litrow na trasie i do 9 w miescie??

Top zalezy ile jezdzisz. Ja w e30 mialem zalozona instalacje i z silnikiem M10 sprawuje sie dobrze, taka opinie slyszalem u kilku mechanikow. Pozdro :mrgreen: <bmw>

bosford 

Wysłany: 25 Kwiecień 07, 08:34   

Dzięki za odpowiedzi!
Gaz który mam kłaść to stag- 300- ...
jakie macie opinie??

Byq 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 25 Kwiecień 07, 09:07   

Gazownicy jak słyszą STAG to jakoś tak dziwnie się usmiechają......
Moi dwaj kumple mają te instalki u siebie, jeden w e36 318 m40, drugi w golfie 2.0 GTi

Ich problemy o których słyszałem:
- w beemce w lecie za szybko przełączała się np rano na gaz i wtedy trochę obroty wariowały
- w golfie prełączenie się na gaz jest losowe, to znaczy, rano przy zimnym silniku przełączy się tak jak u mnie po powiedzmy 2km, jak postoi 8 godzin w słońcu to niby powinnien się szybciej przełączyć a potrafi przełączyć się po np. 5km

wpisz w google brc radwanice i przedzwoń do tych gości, zakłądali u mnie gazownie i zrobili to o tyle dobrze że auto bardzo łądnie się zbiera, pali bardzo sensownie a regulacja była tylko jedna czyli przy montażu instalacji.
Tam mi proponowali za 3600zł do 6 garów jakąś polską instalkę na włoskich podzespołach i na pewno nie był to STAG, pozatym we wrocku ciężko znaleźć kogoś ze sterownikami do STAGa.

Zadzwoń do Radwanic, być może cena będzie podobna albo i niższa a goście fuszery nie odwalają.
Pozdrawiam

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 26 Kwiecień 07, 06:48   

Sekwencja zawsze jest lepsza jak masz motor z wtryskiem. Zwykła dobrze się sprawuje w gaźnikowych autach. Z tego co się orientuję to masz 4 baniaki,więc raczej to nie bedzie kosmiczny wydatek. Sekwencja troche mniej pali niż zwykły, a bmki nie zawsze za gazem przepadaja. Moja już 2 razy się paliła.

bosford 

Wysłany: 22 Maj 07, 16:53   

Witam! Długo mnie nie było, moje BMW ma juz gazik i sprawuje sie bardzo dobrze żadnych problemów! :party:

EbStEr 
KOCHAM E36

Mój samochód:: BMW
Wysłany: 24 Maj 07, 13:42   

A ja nigdy nie zamontuje gazu do swojego chocby mial mi palic 20 na setke to bede jezdzil na V-powerku hehe;) a jezdzil wtedy kiedy bede mial na te paliwko

Byq 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 24 Maj 07, 17:01   

EbStEr napisał/a:
A ja nigdy nie zamontuje gazu do swojego chocby mial mi palic 20 na setke to bede jezdzil na V-powerku hehe;) a jezdzil wtedy kiedy bede mial na te paliwko

Wiesz różnie to bywa, ja wolę jeździć i mieć z tego frajdę, bo nawet nie czuję że jadę na gazie, a gdybym miał jeździć 70-100km dziennie na V-Powerku to szybciutko bym zbankrutował.

No i nie wszyscy mają taką możliwość że jeżdżą kiedy chcą, myślę że spora część jeździ bo musi np. do pracy.
A dodatkowo, jadąc na urlop czemu by nie zaoszczędzić tych kilku stówek i nie wydać ich na browary/driny zamiast na benzynę, skoro różnicy praktycznie nie ma :>
Pozdrawiam

bazylfox 
PASJONAT

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 24 Maj 07, 17:06   

EbStEr napisał/a:

To po co zabierac głos w dyskusji "Jaki gaz do BMW 318 e36 94r ??"
Oki oki - temat i tak przerabiany tysiąc-krotnie. Nigdy nie dojdziemy do konsensusu. Zwolennicy "Pb i tylko Pb" nie zrozumieją zdania obozu "gazowników" i... basta

Ja mam LPG już w drugim aucie i nie widziałbym tego co widziałem, nie zjechałbym Polski, Czech, Niemiec, Słowacji itd. gdybym miał płacic kokosy za Pb. Ty masz więcej kasy i tankujesz tylko Pb V-power <bmw_2> Twoje prawo - nikt nie tego nie broni, ani nie zakazuje. :wink:
LPG zakłada się do auta w celu oszczędności, a nie frajdy z jazdy.

Pozdr. <bmw_2>

PS. Byq widzę, że pisaliśmy w tym samym czasie bmw_beer Pozdro ME rulez <bmw_1>

Ostatnio zmieniony przez bazylfox 24 Maj 07, 17:08, w całości zmieniany 1 raz  

Byq 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 24 Maj 07, 17:14   

ME<bmw_1>

daje frajdę daje, tylko asfalt nie może być za szorstki, ale juz na śniegu w Skarbimierzu to mega frajda :D

Odpowiedz do tematu