Wysłany: 3 Kwiecień 07, 10:04 Jaki gaz do BMW 318 e36 94r ??
Witam! Mam zamiar założyć gaz do swojej BMW318 e36 94r , czy możecie polecić mi jakąś konkretną instalacje , chodzi mi tutaj o firme?? Czy opłaca się montować sekwencje,czy wystarcza normalna??
najlepiej dowiedz się o koszt instalacji sekwencyjnej w kilku zakładach i kilka różnych marek.
może się okazać że za sekwencję dasz 2500-2800zł, a myślę że tyle można dołożyć aby chociażby miec problem strzałów=dodatkowych kosztów wyelimonowany.
Pozdrawiam
Mój samochód:: Renault Laguna kombi....
Wiek: 30 Dołączył: 28 Sty 2007 Posty: 209 Skąd: Okolice Krakowa
Wysłany: 23 Kwiecień 07, 18:51
Nie wiem jak u ciebie ale chyba warto bo bajury niech ci spali te 7 liter a gazu nawet 10 ale bajura po 4.25 a LPG po 1.8 wiec chyba rachunek jest prosty. fakt ze benie nie lubia gazu ale zalezy ile jezdzisz i jak jezdzisz. jak masz ochote polatac to lepiej na bajurce niz na LPG... takie jest moje zdznie ale zrobisz jak zechcesz.... Pozdro
Nie wiem jak u ciebie ale chyba warto bo bajury niech ci spali te 7 liter a gazu nawet 10 ale bajura po 4.25 a LPG po 1.8 wiec chyba rachunek jest prosty. fakt ze benie nie lubia gazu ale zalezy ile jezdzisz i jak jezdzisz. jak masz ochote polatac to lepiej na bajurce niz na LPG... takie jest moje zdznie ale zrobisz jak zechcesz.... Pozdro
Niekoniecznie nie lubią i niekoniecznie polatać na gazie nie można...
U siebie mam sekwencję BRC jakiś self sequent chyba 56 i jak w Skarbimierzu po lotnisku się ślizgałem to tylko na gazie-spalił koło 25 litrów, to bym zbankrutował na bajurkę ;-)
A buma jeździ naprawdę dobrze na gazie, a przebiegi mam minimum 70km dziennie, przez 5 miesięcy 12tys km, to w sumie trochę jest.
W każdym bądź razie za sekwencję dałem 4700zł-6 cylindrów i przy obecnym wzroście cen benzyny może się zdarzyć ze zwróci mi się ten koszt już po roku, włączając w to koszt tankowania benzyny i przeglądów.
Pochwal się co to za instalka to na pewno jeszcze lepszą będziesz miał radę
Pozdrawiam
P.S. a średnie spalanie na te 12 tys km wyszło mi 12.2 litra gazu, przy jeździe 60% miasto dynamicznie, 40% trasa różnie
Ostatnio zmieniony przez Byq 23 Kwiecień 07, 21:15, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: Renault Laguna kombi....
Wiek: 30 Dołączył: 28 Sty 2007 Posty: 209 Skąd: Okolice Krakowa
Wysłany: 25 Kwiecień 07, 06:28
Cytat:
Niekoniecznie nie lubią i niekoniecznie polatać na gazie nie można...
U siebie mam sekwencję BRC jakiś self sequent chyba 56 i jak w Skarbimierzu po lotnisku się ślizgałem to tylko na gazie-spalił koło 25 litrów, to bym zbankrutował na bajurkę ;-)
A buma jeździ naprawdę dobrze na gazie, a przebiegi mam minimum 70km dziennie, przez 5 miesięcy 12tys km, to w sumie trochę jest.
W każdym bądź razie za sekwencję dałem 4700zł-6 cylindrów i przy obecnym wzroście cen benzyny może się zdarzyć ze zwróci mi się ten koszt już po roku, włączając w to koszt tankowania benzyny i przeglądów.
Pochwal się co to za instalka to na pewno jeszcze lepszą będziesz miał radę
Pozdrawiam
Zgadzam sie z toba ale ja mialem instalke za 1700 PLN i zrobilem na niej prawie 20 tys za niewiele ponad pol roku. Mozna sie na gazie slizgac ale przy zwyklym parowniku to jest bardziej ryzykowne bo moze byc strzal i po przeplywce. Wiekszosc uzytkownikow tego forum nie jest z gazem. Ja uwazam ze to zalezy do jakiego motoru w jakim stanie jest silnik i oczywiscie jak kto jezdzi.
ale zgadzam sie ze na bajure by malo kto wyrobil robiac nawet 20 tys rocznie.
Pozdro...
[ Dodano: 25 Kwiecień 07, 07:31 ]
Cytat:
a jak sadzicie wart gazik zakladac czy nie?? aktualnie spala mi 6,5 do 7 litrow na trasie i do 9 w miescie??
Top zalezy ile jezdzisz. Ja w e30 mialem zalozona instalacje i z silnikiem M10 sprawuje sie dobrze, taka opinie slyszalem u kilku mechanikow. Pozdro
Gazownicy jak słyszą STAG to jakoś tak dziwnie się usmiechają......
Moi dwaj kumple mają te instalki u siebie, jeden w e36 318 m40, drugi w golfie 2.0 GTi
Ich problemy o których słyszałem:
- w beemce w lecie za szybko przełączała się np rano na gaz i wtedy trochę obroty wariowały
- w golfie prełączenie się na gaz jest losowe, to znaczy, rano przy zimnym silniku przełączy się tak jak u mnie po powiedzmy 2km, jak postoi 8 godzin w słońcu to niby powinnien się szybciej przełączyć a potrafi przełączyć się po np. 5km
wpisz w google brc radwanice i przedzwoń do tych gości, zakłądali u mnie gazownie i zrobili to o tyle dobrze że auto bardzo łądnie się zbiera, pali bardzo sensownie a regulacja była tylko jedna czyli przy montażu instalacji.
Tam mi proponowali za 3600zł do 6 garów jakąś polską instalkę na włoskich podzespołach i na pewno nie był to STAG, pozatym we wrocku ciężko znaleźć kogoś ze sterownikami do STAGa.
Zadzwoń do Radwanic, być może cena będzie podobna albo i niższa a goście fuszery nie odwalają.
Pozdrawiam
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 26 Kwiecień 07, 06:48
Sekwencja zawsze jest lepsza jak masz motor z wtryskiem. Zwykła dobrze się sprawuje w gaźnikowych autach. Z tego co się orientuję to masz 4 baniaki,więc raczej to nie bedzie kosmiczny wydatek. Sekwencja troche mniej pali niż zwykły, a bmki nie zawsze za gazem przepadaja. Moja już 2 razy się paliła.
Mój samochód:: BMW
Wysłany: 24 Maj 07, 13:42
A ja nigdy nie zamontuje gazu do swojego chocby mial mi palic 20 na setke to bede jezdzil na V-powerku hehe;) a jezdzil wtedy kiedy bede mial na te paliwko
A ja nigdy nie zamontuje gazu do swojego chocby mial mi palic 20 na setke to bede jezdzil na V-powerku hehe;) a jezdzil wtedy kiedy bede mial na te paliwko
Wiesz różnie to bywa, ja wolę jeździć i mieć z tego frajdę, bo nawet nie czuję że jadę na gazie, a gdybym miał jeździć 70-100km dziennie na V-Powerku to szybciutko bym zbankrutował.
No i nie wszyscy mają taką możliwość że jeżdżą kiedy chcą, myślę że spora część jeździ bo musi np. do pracy.
A dodatkowo, jadąc na urlop czemu by nie zaoszczędzić tych kilku stówek i nie wydać ich na browary/driny zamiast na benzynę, skoro różnicy praktycznie nie ma :>
Pozdrawiam
To po co zabierac głos w dyskusji "Jaki gaz do BMW 318 e36 94r ??"
Oki oki - temat i tak przerabiany tysiąc-krotnie. Nigdy nie dojdziemy do konsensusu. Zwolennicy "Pb i tylko Pb" nie zrozumieją zdania obozu "gazowników" i... basta
Ja mam LPG już w drugim aucie i nie widziałbym tego co widziałem, nie zjechałbym Polski, Czech, Niemiec, Słowacji itd. gdybym miał płacic kokosy za Pb. Ty masz więcej kasy i tankujesz tylko Pb V-power Twoje prawo - nikt nie tego nie broni, ani nie zakazuje.
LPG zakłada się do auta w celu oszczędności, a nie frajdy z jazdy.
Pozdr.
PS. Byq widzę, że pisaliśmy w tym samym czasie Pozdro ME rulez
Ostatnio zmieniony przez bazylfox 24 Maj 07, 17:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum