Witam. Od pewnego czsu na gazie jest nierówna praca silnika, a mam założoną sekwencję więc chyba tak nie powinno być. Objawia to się tym, że trochę trzęsie samochodem, a jak podejdzie się do końcówki tłumika to przebiera jak stara k.......
Poza tym to od tygodnia, szczególnie jak jest zimny, na benzynie, przy dodaniu gazu dławi mi się i wogóle nie ma mocy. Może ktoś miał już podobny przypadek.
Dodam, że mam silnik 1.6
Kable i świece już wymieniłem. Został mi tylko aparat zapłonowy, ale go też już oczyściłem. Najśmieszniejsze jest to, że na benzynie nie częsie na wolnych obrotach, tylko tak jak pisałem dławi sie ale po dodaniu gazu.
Myślałem, że to może wtryski gazu, ale byłem u mechanika już 3 razy i powiedział, że wszystko jest ok, on dalej częsie i nierówno pracuje na gazie.
_________________ stępień
spajderp
Mój samochód:: BMW 525i
Wysłany: 31 Maj 06, 21:12
mam bmw 525i z sekwencyjnym gazem miałem coś takiego jak sie przełączył na gaz to sie dławił przy dodaniu gazu a w czasie jazdy[na gazie] słabł byłem u gazowników odkręcili mi filtr gazu ten duży [są dwa w sekwencji] i był w nim płyn z układu chłodzenia okazało sie że padł parownik BRC genius 1600 po wymianie parownika wszystko wróciło do normy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum