Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
gaśnie na zimnym silniku po przełączeniu na gaz podczas jazd
Autor Wiadomość
barteke36 

Mój samochód:: e36 325
Wysłany: 7 Listopad 07, 13:07   gaśnie na zimnym silniku po przełączeniu na gaz podczas jazd

witam.mam silnik 2,5 z sekwencją i teraz gdy jest chłodno pojawił sie problem. gdy silnik mi się nagrzeje do tego stopnia że sie przełączy na gaz( 20st C) i gdy jadę i włącze na luz - auto sie porusza, obroty zaczynają skakać i auto gaśnie. instalacja ma przejechane ok 10 tys km i pierwszy raz w takie zimne dni to zauważylem. wczesniej nie było problemu i na benzynie nie ma tego problemu.czy to wina świec ?

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 8 Listopad 07, 07:33   

Pewnie jest za zimno dla gazu i zamarza. Kupiłeś auto z gazem czy zakładałeś? Niech gazownicy podniosą Ci temperature przełaczania sie na gaz i tyle.po prostu dłużej na benzynie bedziesz jeździł. Jak bedzie -20 to lepiej mieć zagrzany motor. Najlepiej spytaj kolegi DANICHA on zakłada instalacje.

Enado 
Maniak

Mój samochód:: e36 328 M-Technik
Wysłany: 9 Listopad 07, 23:03   

Mam podobny, a może i ten sam problem, jednak nie dzieje się to zawsze, instalacja miewa swoje humory. Dodatkowo na gazie zawsze przy gwaltownym dodaniu gazu (najlepiej gdy stoi na wolnych obrotach) najlepiej widać to na obrotościomierzu, że wskazówka zanim się podniesie to najpierw opada w dół jakby nie dostawał paliwa tj. gazu. Jest to dość klopotkiwe, np przy wyprzedzaniu jak się zapomne to mocno szarpie. W zime może być z tym problem na śliskiej nawierzchni, mimo że się wolniej w zime jeździ to i tak stanowi to zagrożenie. Wie ktos może w czym tkwi problem??
Pozdrawiam

P.S. Słyszałem, że przewody do gażnika doprowadzające gaz moga być za długie??

Odpowiedz do tematu