Mój samochód:: bmw 316i compact
Wysłany: 19 Maj 07, 00:08 Fabryczna Instalacja Gazu Ziemnego w BMW- Potrzebna Pomoc &g
Witam Wszytskich!
Nie wiem czy byl kiedys tu poruszany taki temat, znajoma kupiła BMW e-36 316i z Fabryczną Instalacją Gazu Ziemnego, ale nie bylo butli i teraz pojawiają sie pytania czy mozna ją jakos przerobic na taka normalna instalacje LPG, dokupić butle(i tu tez kolejne pytanie czy mozna jakos dopasowac w jakims serwisie gazowym czy w serwisie BMW?),
czy generalnie trzeba wymontować i wstawiać nowa instalacje? Za pomoc z góry Dziekuje !!!
Wysłany: 19 Maj 07, 08:01 Re: Fabryczna Instalacja Gazu Ziemnego w BMW- Potrzebna Pomo
Bob Marley napisał/a:
Witam Wszytskich!
Nie wiem czy byl kiedys tu poruszany taki temat, znajoma kupiła BMW e-36 316i z Fabryczną Instalacją Gazu Ziemnego, ale nie bylo butli i teraz pojawiają sie pytania czy mozna ją jakos przerobic na taka normalna instalacje LPG, dokupić butle(i tu tez kolejne pytanie czy mozna jakos dopasowac w jakims serwisie gazowym czy w serwisie BMW?),
czy generalnie trzeba wymontować i wstawiać nowa instalacje? Za pomoc z góry Dziekuje !!!
Proponuje poszukac nowej butli do CNG , poniewaz raczej nie da sie przerobic tego na LPG
z racji pracy z róznymi ciśnieniami gazu i pewnie duzymi roznicami w samym osprzecie.
Najtaniej - i chyba najbezpieczniej - będzie podjechac do jakiegoś zakładu montującego CNG, żeby powiedzieli Ci jaki jest typ zaworu do butli. Potem pytasz czy taką butlę jak potrzebujesz oni mają / sprowadzają. Potem porównujesz ceny w kilku / kilkunastu innych zakładach i wybierasz najatrakcyjnieszą ofertę
Mój samochód:: bmw 316i compact
Wysłany: 20 Maj 07, 12:16
Dziekuje za wypowiedzi, bardzo mi sie przydały(szczególnie MORDULEC - Wielkie dzieki ). Mysle, ze najlepszy pomysl to poprstu wyjąć ta instalacje CNG i wstawić zwykłą LPG. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje !!!!
[ Dodano: 20 Maj 07, 14:06 ]
Ps-
"Bob Marley , jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić ..."
kolego!!!!!! nie wywalaj CNG... to przyszłościowa instalacja no i wahania cen gazu praktycznie nie uświadczysz przy CNG...
Poszuka firm montujących CNG i sprawdź swoją instalację a napewno nioe zamienisz jej na LPG...
We Wrocławiu na ulicy Gazowej montują takie instalki ale ich koszt to około 4 tys zł
mój sąsiad ma CNG i sobie chwali a butla do niej nie będzie droższa niż nowa instalacja LPG poza tym u was na pewno są takie stacje CNG więc ja bym ją zostawił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum