Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Elektronika- wskaznik temperatury BMW E-36
Autor Wiadomość
Marcin84 
Filipek84

Mój samochód:: BMW E-36
Wysłany: 4 Grudzień 07, 10:33   Elektronika- wskaznik temperatury BMW E-36

Proszę o pomoc, mam pytanie wymieniłem czujnik temperatury oraz sensor temperatury w bmw 3.16 a wskaznik temperatury po odpaleniu tak po około 2 minutach idzie zaraz na maxa i juz nie spada chociaż czerwona kontrolka gasnie a samochód sie nie grzeje ponad norme?? czekam na cenne rady Pozdrawiam

mariusz13 

Mój samochód:: 325i E-36 coupe
Wysłany: 14 Grudzień 07, 15:41   

może masz gdzieś przetarty przewód bo same czujniki możesz sprawdzić rezystancja jest w książce " sam naprawiam "

maniak 

Mój samochód:: BMW E30 320i Touring
Wysłany: 15 Grudzień 07, 13:32   

ja mam podobnie w e30 320i. wskaznik po przekreceniu kluczyka idzie od razu na czerwone pole i po nagrzaniu sie silnika jeszcze nieznacznie sie podnosi. po odpieciu czujnika, tego na termostacie, wskazowka opada nieznacznie. Na rozladowanym aku poprzekreceniu kluczyka wskazowka jest na polowie. Co to moze byc??

pozdrawiam

mariusz13 

Mój samochód:: 325i E-36 coupe
Wysłany: 23 Grudzień 07, 16:47   

czujniki działają na zasadzie rezystancji czyli oporu prądu jeżeli jest gdzieś zwarcie lub upływność to bedzie wskażnik pokazywał nieprawdłowe wartości . bierzesz omomierz i sprawdzasz czujnik -w książce są odpowiednie wartości a jak odepniesz czujnik i dalej coś pokazuje to zwarcie w instalacji. czyli obwód zamyka się niekontrolowanie . niewiem jak to prościej wytłumaczyć

Odpowiedz do tematu