Mój samochód:: E36 320i Sedan
Wysłany: 24 Marzec 08, 19:47
z tego co wiem to samochody osobowe na pare juz byly. na poczatku XXwieku.
otoz taki posiadacz wjezdzal sobie do lasu, parobek czy tam kto zabieral drewna do bagaznika i jazda jak w lokomotywie...
a dzisiaj... watpie ze ktos powroci do silnikow parowych w autach osobowych. choc... za kilka lat... jak wymysla cos ciekawego to moze sie przyjac . ale tez cos trzeba tam spalic... na jedno wychodzi.
Mój samochód:: E36 320i Sedan
Wysłany: 25 Marzec 08, 13:34
BMW potrafi
ale 'auto na pare' jako takie to raczej nie ma prawa juz powstac chyba...
a co do wykorzystywania tego co niewykorzystane to oby tak dalej
tylko ze z tego co jest tam napisane przyjdzie nam jeszcze troche na to poczekac...
temat alternatywnych źródeł energii w kontekście motoryzacji to temat rzeka... benzyna czy ropa są tylko jednym z wielu możliwych paliw, które można by stosować w samochodach w przyszłości... a sam problem nie tkwi w technologii czy kosztach, ale w polityce... każde dziecko wie, że jednym z najlepszych, jeśli nie najlepszym interesem na świecie jest przemysł rafineryjny... i można się pokusić o kolokwialne stwierdzenie, że kto ma ropę - ten rządzi światem... tak więc nikomu z nich nie jest, żeby znalazło się alternatywne źródło energii, będące w chwili obecnej realną alternatywą dla ropy czy benzyny...
żebym nie został źle zrozumiany - nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych , ale myślę, że o "paliwie przyszłości" (które pewnie z technologicznego punktu widzenia okaże się banałem) dowiemy się dopiero, kiedy przyjdzie na to odpowiedni czas...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum