YontecK
Mój samochód:: BMW E30, M40 oraz E32, M30B35
Wiek: 24 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 29 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 27 Luty 08, 13:24
Witam!!! Dołączę się do tematu.
Jakiś czas temu byłem posiadaczem E30 coupe z M40B18 z gazownią II generacji i szczerze powiem, że spalanie założyciela tematu jest troche duże, moja paliła do 12l gazu na 100km i okolo 2 litry mniej benzyny. gaz nie był "skręcony" ale za to był znosnie dobrze wyregulowany, spadek mocy dawało się odczuć niestety, ale taka to wada II generacji. trasa na jakiej jeżdziłem to około 50% miasto (warszawa) i tyle samo trasa. Dodam jeszcze że spalanie schodziło mi nawet do niecałych 10l gazu. Wydaje mi się że to kwestia utrzymania dobrego stanu pod maską (kable, świece, filtry itp)
Dla porównania napisze jeszcze ze teraz jeżdzę E32 M30B35 bez instalacji gazowej i spalanie benzyny bezPB98 na podobnych trasach co E30 wynosi mi góra 11l przy jezdzie dynamicznej do prędkości nawet 180km/h, no i tu pod maską tez panuje odpowiedni stan techniczny:) Pozdrawiam
E32 M30B35 bez instalacji gazowej i spalanie benzyny bezPB98 na podobnych trasach co E30 wynosi mi góra 11l przy jezdzie dynamicznej do prędkości nawet 180km/h,
Ooooo witam prawie sąsiada. Z tym M30B35 mogę potwierdzić, bo kolega kiedyś miał takie coś i spalanie miał podobne. Wielu ludzi nie mogło uwierzyć, że taki motor pali mniej niż jakaś tam 2u litrówka, nie porównując osiągów.
Moje M40B18 po zmianie ze ślizgów na rolki pali 10,5 L gazu średnia z kilku tankowań - ruch raczej miejski.
_________________ M40 też silnik, można go polubić?
YontecK
Mój samochód:: BMW E30, M40 oraz E32, M30B35
Wiek: 24 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 29 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 28 Luty 08, 15:07
Żeby dać lepsze wyobrażenie tras jakimi jeżdzę napiszę, że do pracy jeżdzę przez Pruszków al. Jerozolimskimi do samego Dw. Zachodniego prawie przed godziną 8.00 rano. Kolega, prawie Sąsiad napewno zrozumie o co mi chodzi
A e30 318i jeżdziłem codziennie o tej porze do pracy i z pracy okolo 16 wiec dośc duże natężenie ruchu było i spalala tak jak pisałem góra 11l, a i dodam że tankowałem gaz na BP (swoja drogą to w Michałowicach własnie) Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum