Tak jak w temacie, kupię E36 325i, 328i (w wersji coupe) lub... M3. tylko nie wiem co wybrac. Rozglądam sie za autkiem z silmikiem 2.5 lub 2.8 litra i nie wiem który motor wybrac. Podobna moc i troszkę różnicy w pojemności. Nie znam wartoście momentów obrotowych, może ktoś wie jakie są. Na co zwracać uwagę przy zakupie auta z takimi silnikami. Osobiście wolę chyba 2.8 i takiego też auta szukam, nie wiem czy dobrze robie. A co do ///M3 hmm... nie wiem jakie sa koszty eksploatacji takiego auta. Obawiam się, że trzeba mieć sporo kasy na paliwko no i przede wszystkim części, które pewno nie są tanie. I jeszcze jedno, czy warto szukać takich autek w kraju, czy lepiej rozklądać sie za granicami.
Jeśli ktoś potrafi mi doradzić, to bardzo proszę piszcię.
Pozrdawiam.
_________________ RWD+szpera+moc+wiraż+pasja=DRIFT
No BMW, no FUN!
Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wiek: 29 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 302 Skąd: Zawidów (DZG)
Wysłany: 20 Styczeń 08, 21:33
Rok temu szukałem 2,5 lub 2,8 w Polsce i za zachodnią granicą i... znalezienie zadbanego egzemplarza z książką i za rozsądne pieniądze graniczy z cudem (zresztą sam się przekonasz). Nasi zachodni sąsiedzi poszli w nasze ślady i teraz także u nich cofanie liczników, podrabiane książki i tony szpachli pod lakierem to sprawa normalna. Moja dobra rada jeśli Gość (sprzedający) chwali się k.serwisową, to bierz faceta i po prostu śmigaj na serwis wbity jako ostatni w książkę, znajdziesz tam prawdziwy przebieg i mnóstwo info. o wymianach przeprowadzonych w aucie. Jeśli facet zacznie kręcić lub serwis okaże się być 400 km dalej to powinno Ci to dać coś do myślenia... Ja po dwóch miesiącach odpuściłem i kupiłem naprawdę ładne 316, coś za coś...
Mój samochód:: BMW e36 328i
Wysłany: 28 Styczeń 08, 13:52
ja szukałem 3 miechy fajnej Beemki i udało się. Trafiłem 328i za dobre pieniądze (full opcja)... ale przyznam wiele nocy nie przespanych za poszukiwaniem było...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum