Wysłany: 8 Marzec 08, 08:57 Zawieszenie i kilka pytań
W końcu nadszedł ten dzień, kiedy amortyzatory zaczynają się kończyć...
i mam poważny dylemat Czy standardowo sachs albo kyb, czy może obniżyć i utwardzić (-40/-40 lub -60/-40).
Powiem tylko tyle, że sportowe ze sprężynami mam okazję kupić za niewiele więcej niż seryjne bez sprężyn (również nowe).
Pytanie proste i konkretne - czy ktoś jeździ sedanem zglebionym na 40 z przodu i z tyłu ? I czy będzie 16 na spocie ?
Oczywiście jak założę obniżone (jak na razie taki mam plan) to zdam relację jak to wygląda, ile kosztuje z założeniem i ofkorz cenę (jak na razie oscyluje w granicach 900zł brutto). Jeśli ktoś będzie zainteresowany to dam namiary na firmę.
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
Mój samochód:: byla BMW E34, jest E36
Wysłany: 8 Marzec 08, 21:11
ja mam sedana zglebionego no ale niewiem ile to jeszcze za niemca bylo robione...jakies czerwone springi... wyglada to tak ze teraz mam fele 16" i kapec 205/55 i przod i tyl jest ladnie na rowno z zarysem nadkola... na dniach bede wymienial klocki to moge odczytac oznaczenie sprezyn i sie wtedy poszuka ile to jest zglebione
A co do kupna amorkow to seryjne amorki wystarcza do obnizenia -40, jakbys chcial bardziej to juz amorki sportowe o krutrzym skoku... ja osobiscie wole seryjne amorki + sportowe springi ..
Mój samochód:: e36 318is coupe
Wysłany: 10 Marzec 08, 00:04
zaba84 napisał/a:
A co do kupna amorkow to seryjne amorki wystarcza do obnizenia -40, jakbys chcial bardziej to juz amorki sportowe o krutrzym skoku... ja osobiscie wole seryjne amorki + sportowe springi ..
Ja osobiście nie polecam tego zestawienia z prostch wzgledów wystarczy poparzyc na kosy betke jak przyspiesza na kresce tył auta nie miłosiernie sie buja a tu chyba nie o to chodzi.. ja osobiście mam coupe zglebioną o -60mm przy tym zaczyna robić sie problem z zaparkowaniem gdziekolwiek auta we wrocławiu... jezeli obnizać to to amotki + sprężyny takie mam zdanie.. a jesli chcecie pojezdzic wmiare spokojnie po wrocłąwiu to wydaje mi sie ze -40mm jest ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum