Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
zasilanie? stacyjka?
Autor Wiadomość
bmw316i 
e36 rulezz

Mój samochód:: 316i
Wysłany: 31 Marzec 08, 06:21   zasilanie? stacyjka?

Witam,
Dzisiaj po drodze do szkoły w trakcie jazdy zaczęła świecić się czerwona kontrolka akumlatora nad zegarami licznika, przestalo pracowac wspomaganie, poczułem że pedał hamulca robi sie twardy, zatrzymałem samochód na drodze i odpalałem go dobre 5 minut. Rozrusznik kręcił, ale auto nie odpalało. 1 km dalej historia sie powtórzyła, jechałem 60 km/h na 4 biegu, kontrolka akumlatora zaczęła nieregularnie mrugać, wydaje mi sie że auto zgasło ale odpaliło od tego że jechałem na biegu.
Co może być przyczyną tej awari? Akumlator? (klemy są czyściutkie), może stacyjka? (ale przecież rozrusznik kręcił) może wiec alternator...
Ostatnio zmieniony przez bmw316i 31 Marzec 08, 07:51, w całości zmieniany 1 raz  

tazunio 

Mój samochód:: BMW 525 (e34) touring / automat
Wysłany: 31 Marzec 08, 09:31   

Wcześniej kontrolka "ładowania" się nie paliła/żarzyła :?:
http://www.forum.maxbimme...vt6714.htm#5490

Alaszi 

Mój samochód:: Tylko B.M.W.
Wysłany: 31 Marzec 08, 09:37   

Jak kontrolka "ładowania" była by to alternator :?: jak tak to powinny ci pulsowac siwatła "mrygac" :!:

Sigeh 
I am the One

Mój samochód:: BMW E-36 318tds
Wysłany: 31 Marzec 08, 13:57   

ja proponuje zaczac od sprawdzenia calej instalacji (przewodow zasilajacych i czystosci zaciskow mas), mnie sie wydaje ze to moze byc przerwany przewod ktory tylko czasem sie styka a przy jezdzie i wstrzasach sie rozlacza :idea: <bmw_2>

Josh Billings.

bmw316i 
e36 rulezz

Mój samochód:: 316i
Wysłany: 1 Kwiecień 08, 06:56   

ten problem wystąpił kilka razy - zawsze na idealnie równej nawierzchni podczas jazdy ze stałą prędkością. czerwony akumlator świeci tylko przy odpalaniu. czasami jeździe po nierównościach towarzyszy świecenie pomaraćczowej lampki świateł (na dole po lewej stronie pod predkosciomierzem) ale wszystkie światła działają, może to mieć coś wspólnego z gaśnięciem silnika?

Sigeh 
I am the One

Mój samochód:: BMW E-36 318tds
Wysłany: 1 Kwiecień 08, 12:35   

ja stawiam na zware gdzies w przewodach albo kostkach... Jak ci sie nie chce samemu szukac to oddaj do elektryka (jezeli cos takiego jak zwarcie wystepuje w tym wypadku profesjonalista powinien to zlokalizowac w kilka minut) Duzo tez nie zaplacisz bo to kwestia podlaczenia sie do komputera....A moze to zaprocentowac jezeli nie usuniesz usterki bo zwary lubia palic instalacje :)

[ Dodano: 1 Kwiecień 08, 13:38 ]
bmw316i napisał/a:
ten problem wystąpił kilka razy - zawsze na idealnie równej nawierzchni podczas jazdy ze stałą prędkością

Tak odbiegajac od tematu to z tego co wiem Nowy Sącz lezy w polsce a u nas to ciezko znalezc dobra droge....

Josh Billings.

Odpowiedz do tematu