Wysłany: 25 Luty 05, 22:26 Wymiana poduszek pod silnikiem E-30 M40
Dla tych co nie wiedzą i chcą wybrać sie do mechanika z taką awarią to powiem że cała operacja zajeła mi 40 minut samemu ...:) pare kombinacji z lewarkiem i wszystko da rade jak sie chce najpierw trzeba odkręcić stare poduszki bynajmniej je poluzować , teleskopik który łaczy silnik z zawieszeniem znajduje sie on koło prawej poduszki i umiejętnie podstawić lewarek najlepiej z deska i unieść silnik w góre ja także z początku panika łaaa ile bedą poduszki kosztować to od razu mówie w sklepie na lwoskiej kosztują po 44 zł za sztuke czyli razem 88 zł czyli koszt naprawy 88 zł plus własna ingerencja jak ktoś sie boi to moge mu wymienić w E-30 za symboliczną dobrą flache
No moze ja rozwinę , wiec , kiedy ja robiłem u siebie rozrząd i poskładałem wszystko (nowy wałek , dzwigienki) to silnik przestał chodzic na jeden gar. Kiedy wszystko jest wyrobione to szklanki (popychacze , samoregulatory jak kto woli) nabierają więcej oleju aby zniwelować luz , natomiast po wymianie tych , że elementów przez to , że szklanki nabrały za duzo oleju zawory sie nie domykają i trzeba ścisnąć w imadle szklanki aby wycisnąć z nich nadmiar oleju i przywrócic normalny porzadek rzeczy . Ot i cała filozofia
pozdrawiam
_________________ Nie jedź szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum