Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
19 Wrzesień 06, 23:39
Witam, kupilem e34 525i 24v pomocy
Autor Wiadomość
wikingpppp
Gość
Wysłany: 3 Maj 05, 23:10   Witam, kupilem e34 525i 24v pomocy

od znajomka, nie chce jechac, wkreca sie max 4500 obr. twierdzi ze przestala jezdzic jak zaczela strzelac na gazie. Na benzynie jeszcze nie jezdzi bo czekam na pieniazki, dwa wtryskiwacze i pompa paliwa do wymiany. co jej moze byc? prosze o pomoc

Gość

Wysłany: 6 Maj 05, 10:29   Re: Witam, kupilem e34 525i 24v pomocy

wikingpppp napisał/a:
od znajomka, nie chce jechac, wkreca sie max 4500 obr. twierdzi ze przestala jezdzic jak zaczela strzelac na gazie. Na benzynie jeszcze nie jezdzi bo czekam na pieniazki, dwa wtryskiwacze i pompa paliwa do wymiany. co jej moze byc? prosze o pomoc

Pompa siada gdy jeszdzisz na gazie bez benzyny. Problem z obrotami i wkrecaniem - stawiam na przeplywomierz- po strzale nadaje sie do naprawy.

Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: BMW E34 525i & E36 320i & Honda CB 750
Wysłany: 6 Maj 05, 12:01   

na 100% przepływomierz trafiło

wikingpppp
Gość
Wysłany: 6 Maj 05, 20:04   przeplywomierz..........................

czy przeplywomierz jest potrzebny do gazowni?

Krzysiek 
Site Admin

Mój samochód:: BMW e-36 316i 1994
Wysłany: 6 Maj 05, 21:42   

Z tego co wiem to zdecydowanie tak

wikingpppp
Gość
Wysłany: 8 Maj 05, 19:42   jak sprawdzic przeplywomierz?

Jak go sprawdzic i jak ewentualnie go naprawic ? martwilem sie ze silnik mi pada ale zawory sa ciche czasem ktorys sie odezwie ale zadko, panewek tez nie slychac, kompresja 13-15. Z jedynki piatke wbijam i od 500 obr. do 4000 sie wkreca i to solidnie. Cieniasy mnie objezdzaja. Ale tylko do 80 km\h potem moja mala idzie jak zla szlag mnie trafia wyciolem kat. wstawilem na jego miejsce tlumik przelotowy ma sie rozumiec podwojny i od niego caly nowy do samego konca, kat. byl stopiony i przypchany dlatego upozadkowalem wydech jest lepiej ale i tak kiepsko nie mam juz sily do niej pomocy!!!

520 24 92`
Gość
Wysłany: 19 Lipiec 05, 15:36   

...z tedo co wiem przy gazie przeplywomierz nie ma znaczenia. mozna go odpiac i tak samo pracuje.
A co do obrotow, to moze så ok. tylko obrotomierz za malo pokazuje, u mnie tak jest, slnik ryczy od max obrotow a tam pokazuje 4500.
latwo sprawdzic, na wolnych powinien pokazywac jakies 750, a jak pokazuje 450 tzn ze obrotomierz cos kreci.

jaca
Gość
Wysłany: 30 Lipiec 05, 18:29   

z tego co opisujesz to przeplywomierz masz dobry, ja bym stawial na mixer albo zle dobrany i za malo gazu podaje albo to juz jego koniec,
a filtry swiece kiedy zmieniales?

Gość

Wysłany: 27 Wrzesień 05, 00:02   

***** kupilem przeplywomierz i ***j to samo

Gość

Wysłany: 27 Wrzesień 05, 00:04   

filtry swiece nowe a moze tps rozp....???

Gość

Wysłany: 27 Wrzesień 05, 00:06   

wsadzilem juz ze 2 tyśki w nia i juz nie wiem a moze kompa trzeba podlaczyc jakis restart czy cos

rumunm5 
Przyjaciel Forum

Mój samochód:: BMW 535i
Wysłany: 20 Październik 05, 00:02   

jak wyglada ta instalacja czy gaz posiada elektronike w gazie chodzi mi glownie o tzw(silnik krokowy przeplywu gazu jak tak to mysle ze to przydala by sie regulacja na analizatorze spalin
w warsztacie gazowym

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: E30 318iA, E30 320i
Wysłany: 20 Październik 05, 07:11   

jak mozesz wywal "brzydkie" słowa z posta

pozdr

Odpowiedz do tematu