Wysłany: 3 Maj 05, 23:10 Witam, kupilem e34 525i 24v pomocy
od znajomka, nie chce jechac, wkreca sie max 4500 obr. twierdzi ze przestala jezdzic jak zaczela strzelac na gazie. Na benzynie jeszcze nie jezdzi bo czekam na pieniazki, dwa wtryskiwacze i pompa paliwa do wymiany. co jej moze byc? prosze o pomoc
Gość
Wysłany: 6 Maj 05, 10:29 Re: Witam, kupilem e34 525i 24v pomocy
wikingpppp napisał/a:
od znajomka, nie chce jechac, wkreca sie max 4500 obr. twierdzi ze przestala jezdzic jak zaczela strzelac na gazie. Na benzynie jeszcze nie jezdzi bo czekam na pieniazki, dwa wtryskiwacze i pompa paliwa do wymiany. co jej moze byc? prosze o pomoc
Pompa siada gdy jeszdzisz na gazie bez benzyny. Problem z obrotami i wkrecaniem - stawiam na przeplywomierz- po strzale nadaje sie do naprawy.
Wysłany: 8 Maj 05, 19:42 jak sprawdzic przeplywomierz?
Jak go sprawdzic i jak ewentualnie go naprawic ? martwilem sie ze silnik mi pada ale zawory sa ciche czasem ktorys sie odezwie ale zadko, panewek tez nie slychac, kompresja 13-15. Z jedynki piatke wbijam i od 500 obr. do 4000 sie wkreca i to solidnie. Cieniasy mnie objezdzaja. Ale tylko do 80 km\h potem moja mala idzie jak zla szlag mnie trafia wyciolem kat. wstawilem na jego miejsce tlumik przelotowy ma sie rozumiec podwojny i od niego caly nowy do samego konca, kat. byl stopiony i przypchany dlatego upozadkowalem wydech jest lepiej ale i tak kiepsko nie mam juz sily do niej pomocy!!!
520 24 92` Gość
Wysłany: 19 Lipiec 05, 15:36
...z tedo co wiem przy gazie przeplywomierz nie ma znaczenia. mozna go odpiac i tak samo pracuje.
A co do obrotow, to moze så ok. tylko obrotomierz za malo pokazuje, u mnie tak jest, slnik ryczy od max obrotow a tam pokazuje 4500.
latwo sprawdzic, na wolnych powinien pokazywac jakies 750, a jak pokazuje 450 tzn ze obrotomierz cos kreci.
jaca Gość
Wysłany: 30 Lipiec 05, 18:29
z tego co opisujesz to przeplywomierz masz dobry, ja bym stawial na mixer albo zle dobrany i za malo gazu podaje albo to juz jego koniec,
a filtry swiece kiedy zmieniales?
Gość
Wysłany: 27 Wrzesień 05, 00:02
***** kupilem przeplywomierz i ***j to samo
Gość
Wysłany: 27 Wrzesień 05, 00:04
filtry swiece nowe a moze tps rozp....???
Gość
Wysłany: 27 Wrzesień 05, 00:06
wsadzilem juz ze 2 tyśki w nia i juz nie wiem a moze kompa trzeba podlaczyc jakis restart czy cos
jak wyglada ta instalacja czy gaz posiada elektronike w gazie chodzi mi glownie o tzw(silnik krokowy przeplywu gazu jak tak to mysle ze to przydala by sie regulacja na analizatorze spalin
w warsztacie gazowym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum