Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
webasto e39 530d
Autor Wiadomość
adam-bmw 

Mój samochód:: 525 tds touring/ 530d touring
Wysłany: 11 Listopad 07, 18:40   webasto e39 530d

tak jak w temacie interesuje mnie jak to sie urzywa i czy w e39 grzeje to silnik czy kabine.
ogolnie samo urzadzenie udalo mi sie wlaczyc ale jakos super rezultatow nie zauwazylem. w kabinie zalacza sie nawiew, coprawda powietrze jest cieplajsze niz temp na dworze ale nie tego sie spodziewalem, myslalem ze bedzie cieple a nawet gorace, a moze wlasnie tak to dziala jak napisalem.

ekojan 
Jasiu

Mój samochód:: BMW 530d
Wysłany: 2 Marzec 08, 15:43   

Niedawno nabyłem 530d z takim urządzeniem i też niewiem jeszce jak to się obsługuje w instrukcji pisze jak się ustawia czasy załączenia i muszę spróbować, jak załapię to dam znać......pozdro bmw_beer

dieter 

Mój samochód:: E-32 730i
Wysłany: 3 Marzec 08, 02:33   

Witam , jesli moge podpowiedziec w kwestii webasta. jezdzilem w pogotowiu i w karetkach mielismy oryginalnie zainstalowane takie urzadzenia wiec juz pisze jak to dziala.
mozna programowac sobie kilka kombinacji , chodzi o godzine zalaczenia czas grzania, urzadzenie jesli jest oryginalnie zainstalowane to powinno podgrzewac:
uklad chlodzenia, miske olejowa oraz kabine pojazdu. w niektorych instalacjach nawet i zbiorniczek spryskiwaczy.
jezeli chodzi o zuzycie paliwa to dla diesla jest to okolo 0,4 L. na godzine , a w instalacjach benzynowych jest to okolo 0,7-0,8 L. na godz.
w niektorych instalacjach czas grzania nie jest dluzszy jak 1 godz. po tym okresie nalezy wlaczyc ponownie urzadzenie.
jesli bedziecie miec jeszcze jakies pytania zwiazane z webastem to prosze na priv, pomoge na ile bede umial. w pogotowiu zalapalem sie na dosc szczegolowe szkolenie z zakresu obslugi i dzialania ogrzewania postojowego.
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu