Wysłany: 9 Marzec 08, 13:23 Szyberdach- stukanie- problem
Witam! Mam problem z szyberdachem gdy jadę po jakimś nie równym terenie strasznie mi hałasuje, jest to stukanie jak by coś tam się o coś obijało i zauważyłem jak ostatnim razem otwierałem dach to mi sie porysował delikatnie lakier :kwasny: a szyber chodził trochę mułowato ale to może wina słabego przesmarowania, proszę o pomoc czy ktoś sie spotkał z takim obijaniem sie w dachu strasznie mnie to irytuje. Pozdrawiam!!
p.s użyłem opcji szukaj Wink
Ja mam podobny problem z ta roznica ze nic mi sie nie obija tylko chodzi mulowato i cos w nim trzeszczy podczas otwierania,moj kolega mechanik powiedzial ze tezeba przesmarowac mu prowadnice i powinno byc ok,a do tego podobno trzeba rozbierac podsufitke i tu zaczyna sie problem bo sam sie nie chce ze to zabierac pozdawiam!!
dokładnie nie pamiętam ale na pewno nie trzeba rozbierać podsufitki do przesmarowania prowadnic.wystarczy chyba do połowy odsunąć dach i posmarować i będzie ok.mi też delikatnie coś puka na nierównościach ale narazie mam inny problem- el szyby.pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum