Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Szyberdach- stukanie- problem
Autor Wiadomość
t0mas 

Mój samochód:: E36 1.8is Coupe
Wysłany: 9 Marzec 08, 13:23   Szyberdach- stukanie- problem

Witam! Mam problem z szyberdachem gdy jadę po jakimś nie równym terenie strasznie mi hałasuje, jest to stukanie jak by coś tam się o coś obijało i zauważyłem jak ostatnim razem otwierałem dach to mi sie porysował delikatnie lakier :kwasny: a szyber chodził trochę mułowato ale to może wina słabego przesmarowania, proszę o pomoc czy ktoś sie spotkał z takim obijaniem sie w dachu strasznie mnie to irytuje. Pozdrawiam!!
p.s użyłem opcji szukaj Wink

jok21 

Mój samochód:: E-36 318is
Wysłany: 9 Marzec 08, 13:36   

Ja mam podobny problem z ta roznica ze nic mi sie nie obija tylko chodzi mulowato i cos w nim trzeszczy podczas otwierania,moj kolega mechanik powiedzial ze tezeba przesmarowac mu prowadnice i powinno byc ok,a do tego podobno trzeba rozbierac podsufitke i tu zaczyna sie problem bo sam sie nie chce ze to zabierac :) pozdawiam!!

barteke36 

Mój samochód:: e36 325
Wysłany: 9 Marzec 08, 21:28   

dokładnie nie pamiętam ale na pewno nie trzeba rozbierać podsufitki do przesmarowania prowadnic.wystarczy chyba do połowy odsunąć dach i posmarować i będzie ok.mi też delikatnie coś puka na nierównościach ale narazie mam inny problem- el szyby.pozdr.

t0mas 

Mój samochód:: E36 1.8is Coupe
Wysłany: 10 Marzec 08, 11:10   

narazie to mi na działaniu mniej zależy, bardziej na chcę pozbyć się tego hałasu bo strasznie mnie denerwuje i przeszkadza.

Odpowiedz do tematu