Mój samochód:: BMW 518i
Wiek: 29 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 62 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 27 Luty 08, 18:30 strumienica i sonda lambda
Panowie szybka porada. Mam tlumik koncowy i strumienice ale jest ona za mala i musze dospawac kawalek rurki. Pytanie.: lepiej dac strumienice blizej sondy czy lepiej dac ją dalej. Stawiam browca za szybka i trafna odpowiedz :hyhy:
lepiej przed moim skromnym. Jka dasz za mozesz miec jakies dziwne przypadlosci, tzmn sonda bedzie dostawala info o spalinach za strumiennica a tego raczej byc nie chcial
Mój samochód:: Było E34,jest padlina czyli E36
Wysłany: 28 Luty 08, 08:05
? Przed od której strony patrząc dziqsek? Od kolektora to raczej za. Sonda będzie wtedy przed strumienicą i nie będzie miało znaczenia dla niej czy jest kat czy strumienica. A odpowiadając na pytanie Sławka to myśle,że lepiej troche dalej. Rozumiem,że masz jedną sondę?
Mój samochód:: BMW 518i
Wiek: 29 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 62 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 28 Luty 08, 10:15
no ja wiem ze kolejnosc - kolektor-sonda-strumienica-tlumik koncowy. tylko ze mam tlumik koncowy jak orginal wiec go nie bede zmienial. z tym ze katalizator mialem dwa razy dluzszy niz strumienica ktora dostalem na allegro. wiec musze dospawac kawalek rurki, jakies 45cm i nie wiem czy dospawac od strony lambdy? (wtedy strumienica bedzie troche dalej od sondy) czy na odwrot? nie wiem jak lepiej. a moze dwie strumienice wstawic?
strumienice montujesz poza sonda czyli kolektor sonda i dopiero strumienica jak zbieralem info o montarzu strumienicy to wyczytalem ze powinna byc oddalona ok 70 cm od kolektora wydechowego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum