Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Przy zimnym silniku szarpie autem, nie równo chodzi, prz...
Autor Wiadomość
Biumi540i 

Mój samochód:: bmw540i
Wysłany: 6 Marzec 08, 23:54   Przy zimnym silniku szarpie autem, nie równo chodzi, prz...

Witam. Pisze z nadzieją na pomoc, mądrą pomoc...
Mam bmw 540i rok 1997 w automacie. Jak jest zimno( przymrozek i tak do 7st na +) i silnik jest zimny, auto nie równo chodzi, przygasa, spadają obroty i się dławi, szarpie nim. Dopiero po kilkukrotnym wł i wył auta się normuje, a jak jest ciepły wszystko gra. Na zimnym nawet jak sie doda gazu auto się dławi, nie mam mocy i szarpie przy zmianie biegów. Nie występuje to ciąle, tylko tak że chwile pochodzi równo a za chwile szarpie i przygasa. Wtedy odpalam ponownie, chwile jest dobrze a za chwile znowu szarpie. I tak aż jest ciepły. Co może być tego przyczyną??? Komputer (ale nie bmw) pokazuje błąd czujnika temp.cieczy i czujnik wałka rozrządu. Co tu zrobić? Moge liczyć na rade??? Jakoś nie mam przekonania, tym bardziej że ten mechnik też nie ma i traktuje to jak zjawisko!:)
Mam nadzieję że ktoś to przeczyta i mi pomoże. Pozdrawiam!
Kontakt: vcc2@o2.pl lub 608 078 346

Krzychu_88 

Mój samochód:: BMW e34 520i 24V
Wysłany: 7 Marzec 08, 09:31   

może do wymiany są cewki świece albo czujnik. ja jak miałem uszkodzony czujnik położenia wałka to auto wogóle nie chciało palić jak było zimne źle chodziło, musiałem palić na pych a jak się zagrzało wszystko było ok, paliło bez problemu. także może to będzie przyczyną.

Odpowiedz do tematu