Wysłany: 22 Marzec 08, 13:22 przekldaka sienika z e39 2.0 do e 36
Witam mam pytanko moze juz ktos przekladal silnik z e39 do e 36 2.0 moja e 36 jest z 95r a e 39 z 98r, slyszalem ze to powinno pasowac ale nie jestem pewien jak z elektryka, i e 39 2.0 maja 170 kM czy to prawda????
z tego co wiem to e39 2.0 ma 150KM, wedlug mnie silnik powinien pasowac bo praktycznie niczym sie nie rozni, ale wydaje mi sie ze jesli juz zmienisz silnik to trzeba chyba komputer wymienic (zaznaczam ze nie jestem pewien w 100%) a jesli miales tam mniejszy motorek to chyba bedzie trzeba wal wymienic i most bo moze nie wytrzymac takiej mocy, ja zmienialem z 1.6 na 1.8 i nie bylo to konieczne ale przy 2.0 to chyba bedzie trzeba.
zycze powodzenia mi zajelo to ok 11 godzin demontarz+montarz (zadna filozofia) jeden dzien i autko ma nowa dusze POZDRO
silnik mialem 2.0 tylko idiota mi zle rozrzad ustawil i po ..serduszku" trzeba przeszczep zrobic, zdobylem juz serduszko i pod koniec tygodnia bede wiedzial bankowo czy to pasowalo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum