Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
przekldaka sienika z e39 2.0 do e 36
Autor Wiadomość
Jacek05 

Mój samochód:: BMW320I
Wysłany: 22 Marzec 08, 13:22   przekldaka sienika z e39 2.0 do e 36

Witam mam pytanko moze juz ktos przekladal silnik z e39 do e 36 2.0 moja e 36 jest z 95r a e 39 z 98r, slyszalem ze to powinno pasowac ale nie jestem pewien jak z elektryka, i e 39 2.0 maja 170 kM czy to prawda????

polowa 

Mój samochód:: BMW 318i+gaz
Wysłany: 23 Marzec 08, 11:43   

z tego co wiem to e39 2.0 ma 150KM, wedlug mnie silnik powinien pasowac bo praktycznie niczym sie nie rozni, ale wydaje mi sie ze jesli juz zmienisz silnik to trzeba chyba komputer wymienic (zaznaczam ze nie jestem pewien w 100%) a jesli miales tam mniejszy motorek to chyba bedzie trzeba wal wymienic i most bo moze nie wytrzymac takiej mocy, ja zmienialem z 1.6 na 1.8 i nie bylo to konieczne ale przy 2.0 to chyba bedzie trzeba.

zycze powodzenia mi zajelo to ok 11 godzin demontarz+montarz (zadna filozofia) jeden dzien i autko ma nowa dusze POZDRO

Jacek05 

Mój samochód:: BMW320I
Wysłany: 25 Marzec 08, 18:03   

silnik mialem 2.0 tylko idiota mi zle rozrzad ustawil i po ..serduszku" trzeba przeszczep zrobic, zdobylem juz serduszko i pod koniec tygodnia bede wiedzial bankowo czy to pasowalo

Odpowiedz do tematu