JARKO666
Mój samochód:: BMW 520i
Wysłany: 3 Marzec 08, 21:47 PRZEKAŻNIK SONDY LAMBDA BMW E-34
WITAM POTRZEBUJE POMOCY
WRZUCIŁEM SAMOCHÓD NA KOMPUTER I WYSZŁO ŻE SONDA NIE DOSTAJE PRĄDU I ŻE PRZEKAŻNIK JEST WALNIĘTY
NIE MAM POJĘCIA KTÓRY TO PRZEKAŻNIK WIEM TYLKO TYLE ŻE SIE ZNAJDUJE W SKRZYNCE BEZPIECZNIKÓW A NAJPIERW CHCIAŁEM WYMIENIĆ PRZEKAŻNIK BO TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ŻE SONDA RAZ DZIAŁA RAZ NIE
MOŻE KTOŚ MA OPIS PRZEKAŻNIKÓW BMW E34 520I M50
_________________ jarko666
Ostatnio zmieniony przez JARKO666 17 Marzec 08, 03:55, w całości zmieniany 2 razy
Mam ten sam problem, raz działa sąda a raz nie działa.
JARKO666
Mój samochód:: BMW 520i
Wysłany: 17 Marzec 08, 03:46
już wiem gdzie sie znajdują te przekażniki są nie w skrzynce bezpiecznikó tylko w skrzynce tam gdzie komputer głowny maja kolor biały i nie bieski z tego co wiem to nie tylko odpowiadaja za podgrzanie sondy lambda niestety wymieniłem je i objawy szarpania i dławienia nie ustąpiły i musiałem wymienic sonde lambda na nową aha kiedy sonda szwankuje polecam zdjąc klemy z akumulatora i złaczyc ze sobą plus z minusem same klemy na jakieś 5-10 min i podłaczyc je spowrotem w tedy komputer chodzi na ustawieniach serwisowych i można normalnie jechac przez jakiś czas albo do pierwszego zgaszenia silnika w tedy spowrotem zapisują sie błedy w komputerze i czynnośc trzeba powtorzyc by sie nie denerwowac a ten sposob nie działa w nowszych bmw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum