Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
PRZEKAŻNIK SONDY LAMBDA BMW E-34
Autor Wiadomość
JARKO666 

Mój samochód:: BMW 520i
Wysłany: 3 Marzec 08, 21:47   PRZEKAŻNIK SONDY LAMBDA BMW E-34

WITAM POTRZEBUJE POMOCY
WRZUCIŁEM SAMOCHÓD NA KOMPUTER I WYSZŁO ŻE SONDA NIE DOSTAJE PRĄDU I ŻE PRZEKAŻNIK JEST WALNIĘTY
NIE MAM POJĘCIA KTÓRY TO PRZEKAŻNIK WIEM TYLKO TYLE ŻE SIE ZNAJDUJE W SKRZYNCE BEZPIECZNIKÓW A NAJPIERW CHCIAŁEM WYMIENIĆ PRZEKAŻNIK BO TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ŻE SONDA RAZ DZIAŁA RAZ NIE
MOŻE KTOŚ MA OPIS PRZEKAŻNIKÓW BMW E34 520I M50
Ostatnio zmieniony przez JARKO666 17 Marzec 08, 03:55, w całości zmieniany 2 razy  

mastaz 

Mój samochód:: e36 316i
Wysłany: 4 Marzec 08, 10:50   

Mam ten sam problem, raz działa sąda a raz nie działa.

JARKO666 

Mój samochód:: BMW 520i
Wysłany: 17 Marzec 08, 03:46   

już wiem gdzie sie znajdują te przekażniki są nie w skrzynce bezpiecznikó tylko w skrzynce tam gdzie komputer głowny maja kolor biały i nie bieski z tego co wiem to nie tylko odpowiadaja za podgrzanie sondy lambda niestety wymieniłem je i objawy szarpania i dławienia nie ustąpiły i musiałem wymienic sonde lambda na nową aha kiedy sonda szwankuje polecam zdjąc klemy z akumulatora i złaczyc ze sobą plus z minusem same klemy na jakieś 5-10 min i podłaczyc je spowrotem w tedy komputer chodzi na ustawieniach serwisowych i można normalnie jechac przez jakiś czas albo do pierwszego zgaszenia silnika w tedy spowrotem zapisują sie błedy w komputerze i czynnośc trzeba powtorzyc by sie nie denerwowac a ten sposob nie działa w nowszych bmw

Odpowiedz do tematu