Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
przednie amortyzatory
Autor Wiadomość
el_banano 
Poprostu BANAN

Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 10 Marzec 08, 21:57   przednie amortyzatory

musze wymienić przednie amortyzatory w mojej buni i nie bardzo wiem gdzie sie z tym udać żeby mi nic nie zpartolili <bmw>

DIEGO E30 
Trza działać

Mój samochód:: E30(narazie 1.8)
Wysłany: 10 Marzec 08, 22:12   

Jeśli chcesz wymienic amortyzatory profesjonalnie i nie drogo to wymień je sam :D

PIT 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: 318i E30 cupe M10 4 biegi 1984
Wysłany: 11 Marzec 08, 00:33   

witka tam niema co spartolić jak nie masz zaufania do mechanika to zmień sam musisz mieć ścisk do sprężyn ściągacz do sworzni trochę czasu jeżeli nie spełnisz tych warunków to zostaje ci warsztat np robotnicza teren byłego archimedesu jak wjedziesz przez brame to jedziesz prosto potem skręcasz w prawo i do końca jeszcze raz w prawo i po lewej masz warsztat kosztów nie znam .

E-36 Paweł 

Mój samochód:: E36 325TDS
Wysłany: 21 Marzec 08, 20:52   

PIT ma rację nie ma co popsuć, tylko trzeba uważać na kableki od ABS. Zawieszenia z tego co wiem różnią się trochę wg rocznika, zdaje się że do 95 drążek stabilizatora był dokręcany do amorka, a powyżej 95 amorek jest osobno. Ja wymieniałem sam i z przodem miałem duży problem z wykręceniem śrub mocujących amortyzator do zwrotnicy, ponieważ ktoś z serwisu w austrii posmarował śuby jakimś niebieskim środkiem który uniemożliwiał wykręcenie. Po wielu godzinach prób jakoś się udało. W serwisie krzyknęli 60zł za sztukę i podejrzewam że jakby zobaczyli że nie da się tego wykręcić to bym usłyszał że zwrotnica do wymiany, bo się nie da... Jak masz możliwość gdzie i czym, radzę zrobić samemu, przynajmniej będziesz wiedział że jest dobrze zrobione i jakby nie patrzył 120 zł w kieszeni bmw_beer .

PIT 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: 318i E30 cupe M10 4 biegi 1984
Wysłany: 22 Marzec 08, 00:20   

Witka ten środek o którym pisałeś to jest klej do połączeń gwintowanych i jest na to sposób wystarczy podgrzać

E-36 Paweł 

Mój samochód:: E36 325TDS
Wysłany: 22 Marzec 08, 05:26   

Podgrzewałem, ale dopiero kombinacja podgrzania i typowych polskich narzędzi :mrgreen: przyniosła pożądany efekt :lol:

DIEGO E30 
Trza działać

Mój samochód:: E30(narazie 1.8)
Wysłany: 22 Marzec 08, 13:23   

E-36 Paweł napisał/a:
i jakby nie patrzył 120 zł w kieszeni

To mi się podoba ,ja wszystko sam robie w aucie ,gdybym oddawał do mechaniorów zdzieraczy to naprawy przekroczyłyby wartośc samochodu.Nie powiem bo pare rzeczy spieprzyłem ,ale nie żałuje i dalej bede grzebał.Takie rzeczy jak amortyzatory to naprawde mozna zrobic samemu tylko trza na gwinty sworzni uważać

Odpowiedz do tematu