Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
19 Wrzesień 06, 18:50
Proszę o POMOC komputer wyświetla LIV. LAVAVETRI oraz...
Autor Wiadomość
kamol20

Wysłany: 16 Maj 05, 21:35   Proszę o POMOC komputer wyświetla LIV. LAVAVETRI oraz...

Witam.
Niedawno jakiś miesiąc temu kupiłem BMW 535i E-34. Ostatnio jadąc w trase komputer zasygnalizował mi coś takiego LIV. LAVAVETRI i cały czas to wyświetla przy uruchamianiu silnika i po jego wyłaczeniu jest też typowy dźwięk (jak przy zaciagnieciu ręcznego w czasie jazdy) i wyswietla się właśnie powyższy napis, oprócz tego od czasu do czasu zapala się napis LUCI TARGA +, czy jest to coś poważnego ??. Bardzo proszę o odpowiedź w tej sprawie i co te napisy oznaczają POZDRAWIAM.

kamol20

Wysłany: 17 Maj 05, 20:09   

ok mozna temat uznać za zakończony wystarczył dobry słownik do włoskiego :) liv. lavavetri okazał się brakiem w jednym zbiorniku płynu do spryskiwacza szyb, a luci targa spaleniem zarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Pozdrawiam

Dexter Lublin
Gość
Wysłany: 22 Maj 05, 21:00   lingwista

Cześć "kamol20" !
Moja rada - oczywiście jak chcesz - ja też nie znam włoskiego, więc proponuję zmień język wyświetlania komputera na angielski (polskiego nie ma, ale i tak będzie łatwiej) - teraz tak przy komputerze, to nie bardzo pamiętam, ale przekręć (albo i nie, właśnie nie pamiętam, ale sam dojdziesz) kluczyk w stacyjce do pierwszej pozycji (czyli ma Ci się zaświecić tylko licznik kilometrów, nie wszystkie kontrolki) i na desce rozdzielczej wciśnij i przytrzymaj (dość długo, ~30 sek.) prawy przycisk - lewy jest od kasowania licznika - w tym momencie powinny zacząć Ci się zmieniać języki. Jak puścisz przycisk w momencie wyświetlania się danego języka, to od tej pory, Twój komputer będzie wyświetlał wszystkie komunikaty (w stylu np. spalona żarówka-światła stop-lewy-tył, albo przyklejona mucha do lampy świateł mijania-przepraszam, oczywiście żartuję) w tym języku, który sobie wybierzesz. A (sorry!), jeśli masz kłopoty z włoskim, to masz do dyspozycji np. jeszcze holenderski.
Bez obrazy, na te moje głupie dowcipy. Pozdrawiam: Dexter Lublin.
dexter0505@interia.pl
dexter0505@wp.pl

Odpowiedz do tematu