Mój samochód:: BMW e-46 330d 2000 r.
Wysłany: 30 Marzec 08, 07:39 Problem z ringiem na ksenonie
Moje śliczne BMW ma na ksenonach zamontowane niebieskie ringi.Niestety po wizycie na myjni do lampy dostało się sporo wody i musiałem je suszyć bo nie miałem światła.Po wysuszeniu światło wróciło ale szlag trafił oring.W związku z tym pytanie.Czy można kupić gdzieś jeden czy tylko komplet?I czy ktoś z forumowiczów instalował już coś takiego w swojej ślicznotce?Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc.
bmw bok.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 92,55 KB
awaria.jpg
Plik ściągnięto 27 raz(y) 95,23 KB
_________________ BMW - Bo Mogę Wszystko
Ostatnio zmieniony przez sebastianforys 30 Marzec 08, 07:44, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 30 Marzec 08, 09:21
Witam
A czy to sa orginalne o ringi czy zamontowane ccfl ?
Bo tak jak ci pisalem w orginalach wymieniasz tylko zarowke bo o ring zostaje w lampie na stale,ale jesli byly to montowane led albo ccfl to moglo sie stac cos z rezystorem.Jak to wyglada u ciebie ,widzisz jakies kable wychodzace z lampy razem z malym pudelkiem w ktorym jest rezystor?
Mialem kiedys led o ring.
Mój samochód:: 528i SE AUTO
Wysłany: 30 Marzec 08, 11:47
Wiesz, takie ringi jak ja mialem,kupisz na allegro.Jesli twoje sa diodowe to maja rezystory do zredukowania napiecia,ktore jest mniejsze dla diod niz zarowek.Jak mowisz ze gdzies dostala sie woda albo cus to sprawdz ten rezystor.Bo co moglo sie innego stac.Nie sadze zeby 2 diody padly razem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum