Wysłany: 10 Grudzień 05, 09:40 Problem z e-30 316i
Mianowicie mój problem polega na tym ze wskazówka od poziomu paliwa wiesza sie tylko nie wiem czym to jest spowodowane . Mianowicie jak czasami stukne palcem to wskazuje prawidłowy stan . Czego to jest przyczyna miał z was moze taki problem:>
_________________ Niech Rajdy będą z Wami !!! 12.03.2006-2miejsce w 2el.Mistrzostw Malczyc -jechałem jako pilot .
ttak ja tez to mam pokazuje ze mam ok 40 paliwa a swieci sie rezerwa tak wlasnie wyjezdzilem do zera paliwo myslac ze mam jeszcze naszczescie popd domem
_________________ Gość a ja sie nie poddam zrobie ten samochód 3,5bedzie
ja juz chyba wiem . Rozmawialem z elektrykiem z serwisu BMW i przyczyna jest przerwy w obwodzie plyty glownej zegarow , jest polaczona tasmami ktore z biegiem czasu ulegaja zalamanie przetarciu zawilgoceniu przedewszystkim co powoduje takie problemy jak opisane wyzej rozwiazaniem jest zakup nowej plyty co wiaze sie w wydatkiem oklo 1000zł nierealne w naszych przypadkach , albo sciezka po sciezce odnawianie polaczen oprzez elektronika tez jakis koszt , albo znalezc uzywany niedrogi i sorawne zegary lecz tez nie mamy gwarancji ile posłuza to na tyle w tej dziedzinie narazie ja martwie sie silnikiem abym mogl wkoncu na 4 spot przyjechac ,a zegary temat na puzniej
pozdrawiam
niech moc bedzie z wami
_________________ Gość a ja sie nie poddam zrobie ten samochód 3,5bedzie
miałem podobne problemy, najczęściej wystarcza przelutowanie całej elektroniki - poprawienie lutów, robią się "zimne" od zmian temp. i wibracji,
mogę to zrobić tylko nie wiem jak ktoś będzie jeździł
mam to samo!Z tyłu tablicy jest wtyczka (po stronie wskaznika poziomu paliwa ) ona ni łączy i dlatego wskaznik pokazuję głupoty poruszaj nią lub wyjmij i przeczyść
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum