Wysłany: 20 Maj 05, 14:21 PROBLE Z UKAADEM CHLODZENIA WBMW E36 320i
Mam pytanko
Posiadam BMW 320 E36 Benzyna która zaczela mi sie grzac(brak obiegu chlodzenia). Myslalem ze to termostat i wymienilem go ale to nie poskutkowalo. Poczym dalem glowic do sprawdzenia, okazalo sie ze jest w porzosiu. Glowica zostala z planowana i wymieniona uszczelka pod nia.
Ale problem nie ustal, dalej grzeje sie. Dodam ze chlodnica gora jest ciepla a dolem nie, a weze po nagrzaniu sie silnika twardniej. Dodam ze pompa wodna byla sprawdzana wszystkie lopatki sa dobre i sie kreca
Z gory dziekuje
Najprościej jedz do sklepu popros o korek do twojego modelu i sprawdz czy twoj jest taki sam czy nie ma nic odlamane itp. Proba cisnieniowa tez powinna to wykazac!
Gość
Wysłany: 21 Maj 05, 18:22
Okazal sie ze w chlodnicy jest pelno syfu wyplukalem ja odpowietrzylem jest wszystko wporzo
Dexter Lublin Gość
Wysłany: 22 Maj 05, 19:33 układ chłodzenia
Jeśli Cię bardzo interesuje układ chłodzenia i moje doświadczenia z nim związane ("genialni mechanicy" też mi kazali zaczynać od rozbierania silnika, a w zasadzie to doradzali, aby jak najszybciej sprzedać ten złom), to podaję kontakt :dexter0505@interia.pl lub dexter0505@wp.pl - najczęściej, generalnie, w samochodach pt. BMW, przyczyny wszelkich usterek są aż nieprzyzwoicie prozaiczne - i wystarczy przeważnie śrubokręt - NIE młotek !!!
Pozdrawiam !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum