Kopia Forum BMW
BMW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Pozdrawiam serdecznie
Autor Wiadomość
kolo zamachowe 

Mój samochód:: bmw 2.5
Wysłany: 17 Marzec 08, 18:21   Pozdrawiam serdecznie

czesc spelnilem w konicu swoje mazenie i kupilem swoje pierwsze bmw 5 2.5tds.I tu zaczele sie klopoty PROSZE o jakies wskazowki co z tym robic a mianowicie.Caly czas musze dolewac plynu do zbiorniczka sprzegla prawie kazdego dnia.Silnik chodzi jak stary ropniak moj kumpel ma podobna to cierzko nawet skumac ze to diesel.Z okolicy wtryskow tak mi sie przynajmniej wydaj(moze to lancuch)dobiega dziwny dzwiek tak jakby swinka chrumkala.No i falujace obroty na luzie.Mam tez chyba zaniskie obroty bo przy wysprzeglaniu obroty(tylko na zimnym)spadaja do granicy 500 co powoduje czasem zatrzymanie pracy silnika.PROSZE SERDECZNIE O JAKIES WSKAZOWKI Z GORY DZIEKUJE WSZYSTKIM FORUMOWICZOM POZDRAWIAM

rychu1976 
to niestety ja

Mój samochód:: chwilowo Cinquecento
Wysłany: 17 Marzec 08, 20:03   

witaj w klubie masz prawdopodobnie ten sam problem co i ja czyli uszkodzoną pompę wtryskową i stąd te falowanie obrotów i pewnie jak jest mocno rozgrzany silnik to musisz dłużej kręcić rozrusznikiem a ten dziwny odgłos też może pochodzić z pompy również dla tego może tak głośno chodzić nie wiem jak w twoim silniku ale w moim jest pasek na rozrządzie a nie łańcuch zajedź na komputer to ci powiedzą dokładnie ale stawiam na pompę wtryskową . Jeśli to pompa to cię troszkę będzie kosztowało ale może być tylko do regulacji kąt wtrysku czyli tzw zapłon <bmw_1>

kolo zamachowe 

Wysłany: 17 Marzec 08, 21:45   

serdecznie ci dziekuje mozesz mi powiedziec ile kosztuje taka pompa.i moze masz pojecie co sie dzieje z tym sprzeglem ze musze caly czas dolewac do niego plynu????????

rychu1976 
to niestety ja

Mój samochód:: chwilowo Cinquecento
Wysłany: 18 Marzec 08, 15:36   

dobra regenerowana pompa kosztuje od 1200 nawet do 2000 można kupić dobrą używaną ale koszt takiej pompy to ok 800 i brak pewności jak długo podziała. Co do sprzęgła poszukaj wycieku innej opcji nie ma,pierwsze sprawdź na pompie czy gdzieś nie leje bo najpierw z reguły zaczyna lać pompa sprzęgłowa
<bmw_1>

sowa 
sowin19

Mój samochód:: BMW e30 320I s4.10
Wysłany: 18 Marzec 08, 21:13   

rychu1976 napisał/a:
z reguły zaczyna lać pompa sprzęgłowa

Wysprzęglik, czyli siłownik przy skrzyni, a później pompa <bmw_1>

kolo zamachowe 

Wysłany: 19 Marzec 08, 07:47   

mozecie powiedziec czy jest to cos powaznego i czy ten wysprzeglik i pompa sprzeglowa znajduja sie w skrzyni czy gdzies w bardziej dosteppnym miejscu.teraz juz codzinnie musze wlewac caly zbiornik nie wiem co z tym robic
Ostatnio zmieniony przez kolo zamachowe 19 Marzec 08, 07:51, w całości zmieniany 2 razy  

Dziki 
Klubowicz
Piter

Mój samochód:: Bmw 520i 24V
Wysłany: 19 Marzec 08, 10:08   

poszukaj wycieku (dokładnie) w całym tym układzie

http://www.realoem.com/bm...054&hg=21&fg=10

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36
Wysłany: 20 Marzec 08, 00:11   Re: Pozdrawiam serdecznie

kolo zamachowe napisał/a:
czesc spelnilem w konicu swoje mazenie i kupilem swoje pierwsze bmw 5 2.5tds.I tu zaczele sie klopoty PROSZE o jakies wskazowki co z tym robic a mianowicie.Caly czas musze dolewac plynu do zbiorniczka sprzegla prawie kazdego dnia.Silnik chodzi jak stary ropniak moj kumpel ma podobna to cierzko nawet skumac ze to diesel.Z okolicy wtryskow tak mi sie przynajmniej wydaj(moze to lancuch)dobiega dziwny dzwiek tak jakby swinka chrumkala.No i falujace obroty na luzie.Mam tez chyba zaniskie obroty bo przy wysprzeglaniu obroty(tylko na zimnym)spadaja do granicy 500 co powoduje czasem zatrzymanie pracy silnika.PROSZE SERDECZNIE O JAKIES WSKAZOWKI Z GORY DZIEKUJE WSZYSTKIM FORUMOWICZOM POZDRAWIAM

masz siłowniki hydrauliczne, więc z nich może ciec... przy skrzyni jeden, przy pedale chyba drugi, do tego jeszcze pompa hamulcowa / pompa abs, może też uciekać gdzieś na przewodach... u mnie tak płyn od wspomagania uciekał po przewodzie pod zbiorniczkiem bo przewodzik był do bani i opaski też

tak czy tak sprawdź to, płyn nie znika, musi gdzieś uciekać, w jakiś suchy dzień dasz radę spokojnie to sprawdzić

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

Odpowiedz do tematu