Mój samochód:: BMW 318i było-a jest po swapie 320i vanos
Wysłany: 15 Marzec 08, 10:22 PowaZny problem ze wspomaganiem!!! Pomocy!!!
otóż problem wystąpił wczoraj. zmieniłem dyfer i chciałem sprawdzić czy jest dobrze. zacząłem jeździć w kółko ale ni robiłem bączków. kierownica była skręcona na maksa w lewo. zrobiłem tak kilka kólek i coć jakby zapiszczało z przodu no i teraz nie mam wspomagania na niskich obrotach silnika. na wysokich jest dobrze. zaznaczam że olej w zbiorniczku jest ponad stan.
a pasek od napędu pompy też jest naciągnięty dobrze ?? , posprawdzaj wszystkie węże ale skoro jest ponad stan to nie powinno być wycieków , możliwe też że sie zapowietrzył .
_________________ 1995-koniec produkcji klasycznych aut BMW (zresztą innych też)od 2000 generacja kosmitów
i wez tu kór.. bądz normalny
Ostatnio zmieniony przez WNTcoupe 15 Marzec 08, 12:45, w całości zmieniany 1 raz
możesz spróbować ją rozebrać jak ci się uda i stwierdzisz że to łożysk to czemu nie spróbować jej naprawić a jak ci się nie uda to nic nie tracisz bo obecnie i tak jest popsuta.Jest tylko jeden warunek musisz wiedzieć co robisz a jak nie masz pojęcia o tym to lepiej się za to nie zabieraj . Wtedy zostaje ci używka lub nówka wybór należy do ciebie . Ja bym spróbował bo takiej pompy jeszcze nie rozbierałem
nie wydaje mi sie żeby nie dało sie jej zregenerować tyle że trzeba sie pobawic a używka może też nie za długo pochodzić, kupic używke jezdzic a starą zrobic od podstaw to jest moja wizja tego tematu
_________________ 1995-koniec produkcji klasycznych aut BMW (zresztą innych też)od 2000 generacja kosmitów
i wez tu kór.. bądz normalny
Mój samochód:: BMW 318i było-a jest po swapie 320i vanos
Wysłany: 26 Marzec 08, 07:46
stara to sie zatarła na amen! i tam nie ma łożysk tocznych tylko ślizgowe, a w sumie nie zatarł sie wałek w łożyskowaniu tylko cały środek stanął! więc stara nadaje sie jedynie na złom
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum